Accident înfiorător în Franța! 21 de oameni răniți după ce a deraiat locomotiva unui TGV

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 12:17
Accident înfiorător în Franța! 21 de oameni răniți după ce a deraiat locomotiva unui TGV GALERIE FOTO
Imagine de la locul accidentului cu elicopterul sosit să-l preia pe mecanicul locomotivei. Sursa foto - Patrick HERTZOG / AFP / Profimedia

Accident înfiorător în Franța acolo unde locomotiva unui tren de mare viteză, TGV, care efectua o cursă între Strasbourg şi Paris, a deraiat. Incidentul s-a soldat cu 21 de răniţi, dintre care un caz de ”urgenţă absolută”.

Accident înfiorător în Franța!

Accidentul a fost confirmat de autorităţile regionale, cele care au şi oferit un prim bilanţ

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mecanicul TGV-ului, care a fost ”rănit grav”, a fost evacuat cu un elicopter şi este spitalizat, a indicat compania feroviară franceză SNC.

21 de oameni răniți după ce a deraiat locomotiva unui TGV

Aceştia au mai comunicat că accidentul a fost cauzat de surparea unei pante, ceea ce a făcut ca locomotiva să sară practic de pe calea ferată, într-un moment în care trenul avea o viteză mare.

Potrivit site-ului Les Dernieres Nouvelles d’Alsace (DNA), care a difuzat imagini cu locomotiva avariată, trenul care transporta aproximativ 300 de de pasageri părăsise gara centrală din Strasbourg la ora locală 07:19 (06:19 GMT).

Autoritățile au intrat în alertă imediat. În localitatea Ingenheim, situată în apropierea locului accidentului, primăria a pus la dispoziţie sala de festivităţi din localitate pentru primirea răniţilor.

Mai mult de atât, un centru operaţional departamental a fost activat în prefectura poliţiei și forțele de ordine au izolat de urgență zona accindetului.

Prefectura Bas-Rhin a menţionat că 92 de pompieri sunt mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare şi asistenţă pentru cei răniţi.

De asemenea, un purtător de cuvânt al SNCF a declarat că în urma accidentului mai multe trenuri au fost nevoite să folosească rute ocolitoare. Cu toate acestea, trebuie specificat că activitatea feroviară nu a fost întreruptă.

Vă readucem aminte că în urmă cu 5 ani de zile, un alt TGV a deraiat pe ruta Paris-Strasbourg în timpul unui test înaintea dării în folosinţă a unei noi linii de cale ferată. din păcate, atunci nu mai puțin de 11 persoane au încetat din viață.

 

 

Închide ×