Accident înfiorător în Franța! 21 de oameni răniți după ce a deraiat locomotiva unui TGV

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
05/03/2020, 12:17
Accident înfiorător în Franța! 21 de oameni răniți după ce a deraiat locomotiva unui TGVGALERIE FOTO
Imagine de la locul accidentului cu elicopterul sosit să-l preia pe mecanicul locomotivei. Sursa foto - Patrick HERTZOG / AFP / Profimedia

Accident înfiorător în Franța acolo unde locomotiva unui tren de mare viteză, TGV, care efectua o cursă între Strasbourg şi Paris, a deraiat. Incidentul s-a soldat cu 21 de răniţi, dintre care un caz de ”urgenţă absolută”.

Accident înfiorător în Franța!

Accidentul a fost confirmat de autorităţile regionale, cele care au şi oferit un prim bilanţ

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mecanicul TGV-ului, care a fost ”rănit grav”, a fost evacuat cu un elicopter şi este spitalizat, a indicat compania feroviară franceză SNC.

21 de oameni răniți după ce a deraiat locomotiva unui TGV

Aceştia au mai comunicat că accidentul a fost cauzat de surparea unei pante, ceea ce a făcut ca locomotiva să sară practic de pe calea ferată, într-un moment în care trenul avea o viteză mare.

Potrivit site-ului Les Dernieres Nouvelles d’Alsace (DNA), care a difuzat imagini cu locomotiva avariată, trenul care transporta aproximativ 300 de de pasageri părăsise gara centrală din Strasbourg la ora locală 07:19 (06:19 GMT).

Autoritățile au intrat în alertă imediat. În localitatea Ingenheim, situată în apropierea locului accidentului, primăria a pus la dispoziţie sala de festivităţi din localitate pentru primirea răniţilor.

Mai mult de atât, un centru operaţional departamental a fost activat în prefectura poliţiei și forțele de ordine au izolat de urgență zona accindetului.

Prefectura Bas-Rhin a menţionat că 92 de pompieri sunt mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare şi asistenţă pentru cei răniţi.

De asemenea, un purtător de cuvânt al SNCF a declarat că în urma accidentului mai multe trenuri au fost nevoite să folosească rute ocolitoare. Cu toate acestea, trebuie specificat că activitatea feroviară nu a fost întreruptă.

Vă readucem aminte că în urmă cu 5 ani de zile, un alt TGV a deraiat pe ruta Paris-Strasbourg în timpul unui test înaintea dării în folosinţă a unei noi linii de cale ferată. din păcate, atunci nu mai puțin de 11 persoane au încetat din viață.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×