Accident aviatic în Australia! Două aeronave de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer. Nu sunt supraviețuitori

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 13:42
Accident aviatic în Australia! Două aeronave de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer. Nu sunt supraviețuitori
Grav accident aviatic în Autralia, după ce două avioane s-au ciocnit în aer. Sursa foto: hepta.ro

Un grav accident aviatic s-a produs miercuri dimineață în apropiere de Melbourne, Australia, după ce două aeronave de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, după care s-au prăbușit. În urma impactului puternic, toate cele patru persoane aflate la bordul aparatelor de zbor și-au pierdut viața.

Accident aviatic în Australia. Autoritățile nu își pot explica motivul pentru care aeronavele s-au ciocnit

Potrivit lui Peter Koger, un oficial al poliției australiene, mai mulți martori au surprins momentul în care cele două avioane au intrat în coliziune în aer, prăbușindu-se ulterior. Victimele nu au avut nicio șansă, fiind declarate decedate de echipajele medicale ajunse la fața locului.

Cel mai probabil cele două avioane s-au ciocnit în zbor înainte să se prăbuşească. Fiecare aparat avea câte doi oameni la bord şi toate cele patru persoane au decedat. Încercăm să adunăm toate informațiile de la martorii tragediei”, a transmis acesta.

Ancheta urmează să stabilească motivul pentru care aeronavele se aflau pe aceeași traiectorie și în aceeași zonă. Totodată, autoritățile cercetează împrejurările care au dus la producerea tragediei. La bordul aparatelor de zbor se aflau doi instructori și doi elevi din cadrul școlilor de aviație Peninsula Aero Club și Moorabbin.

Un avion plin cu pasageri a ieșit de pe pistă și s-a rupt în două în Turcia

Din păcate, nici Europa nu a dus lipsă de astfel de incidente în ultima vreme. Un avion de pasageri a derapat şi a ieşit de pe pistă, în momentul aterizării pe Aeroportul Sabiha Gökçen din Istanbul, Turcia, relatează AFP. Potrivit autorităților, trei persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 179 s-au ales cu răni grave.

În imaginile publicate de presa turcă se poate observa cum avionul se rupe, pur și simplu în două, la scurt timp după ce părăsește pista de aterizare. Ulterior, fuselajul aeronavei care aparține companiei Pegasus a luat foc.

Potrivit ministrului turc al Transporturilor, Cahit Turhan, multe dintre cele 180 de persoane aflate la bordul aparatului de zbor au fost grav rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Este cea mai mare tragedie aviatică de care Turcia a avut parte în ultimii ani.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×