Abuz sexual la Metropolitan Opera! Cum scapă acuzatul de închisoare

Vicentiu Dinescu   
în Stiri de ultima ora
03/12/2017, 12:33
Abuz sexual la Metropolitan Opera! Cum scapă acuzatul de închisoare

Conform AFP, Metropolitan Opera a anunţat că a deschis o anchetă după ce directorul muzical şi dirijorul James Levine a fost acuzat că a abuzat sexual un adolescent în urmă cu mai multe decenii.

Prestigioasa instituţie a făcut anunţul pe Twitter: ”Suntem tulburaţi de informaţiile apărute în presă despre James Levine. Derulăm o investigaţie pentru a determina dacă acuzaţiile de comportament indecent din anii 1980 sunt adevărate, pentru a putea lua decizia potrivită”.

Acuzaţiile de abuz sexual au fost formulat de un bărbat care şi-a păstrat anonimatul

Acuzaţiile de abuz sexual au fost publicate în The New York Times şi New York Post. Ele au fost formulate de un bărbat care a dorit să rămână anonim. El susţine, bazat pe un raport al poliţiei din Illinois din 2016, că abuzurile au început în 1985, pe când avea vârsta de 15 ani.

Victima, care şi-a dorit să devină dirijor, a mai afirmat că abuzurile au continuat până în 1993 şi că l-au adus în pragul sinuciderii. Publicaţiile scriu că Opera a fost anunţată despre acest fapt în 2016. Personalitate a muzicii simfonice, Levine a debutat la Metropolitan Opera în 1971, conducând mai mult de 2.500 de reprezentaţii pentru 85 de opere diferite. El a lucrat cu artişti precum Luciano Pavarotti şi Placido Domingo.

James Levine, în vârstă de 74 de ani, a fost director muzical al Metropolitan Opera timp de 40 de ani, înainte de a se retrage după stagiunea 2015-2016, din cauza bolii Parkinson de care suferă. El a rămas director muzical emerit. În urma acestor dezvăluiri, Levine nu poate fi acuzat din punct de vedere legal, deoarece faptele au avut loc cu mai mult de 20 de ani în urmă.

Nominallizat de 37 de ori la premiile Grammy, James Levine a câştigat de 10 ori aceste trofee. El a dirijat, între altele, Chicago Symphony Orchestra pentru filmul ”Fantasia 2000” al Disney.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×