Doliu la Casa Regală daneză! Prinţul consort Henrik al Danemarcei a decedat

Filon Stan   
in Stiri de ultima ora
14/02/2018, 10:30
Doliu la Casa Regală daneză! Prinţul consort Henrik al Danemarcei a decedat

Prinţul Henrik, soţul de origine franceză al reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, a murit marţi noaptea, în somn, la vârsta de 83 de ani, a anunţat casa regală daneză, citată de AFP. „Alteţa Sa Regala Prinţul Henrik a murit marti, 13 februarie, la ora 23:18, la Castelul Fredensborg, reşedinţa regală situată la 40 de kilometri nord de capitala daneză, avându-i alături pe soţia sa şi cei doi fii ai lor“, a anunţat palatul regal.

Prinţul suferea de o afecţiune pulmonară, pentru care a fost tratat din ianuarie la Rigshospitalet (spitalul regatului) din Copenhaga, de unde a fost externat când starea i s-a înrăutăţit.

A murit prinţul consort Henrik al Danemarcei! Avea 83 de ani

Născut Henri Marie Jean Andre de Laborde de Monpezat în 11 iunie 1934 în localitatea Talence, în apropiere de Bordeaux (sud-vestul Frantei), contele s-a căsătorit în iunie 1967, cu moştenitoarea tronului danez Margrethe, încoronată în ianuarie 1972.

Casa Regală daneză nu a anunţat locul unde va fi înmormântat prinţul care anunţase public anul trecut că refuză să fie îngropat împreună cu soţia sa în Catedrala regală Roskilde, locul tradiţional de înmormantare a cuplurilor regale daneze.

Ştirea MOMENTULUI

Horoscop zilnic 22 iulie 2018: Zodiile care sunt sfătuite să acorde mai multă atenție partenerilor

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.