A murit Paul Barrere! Chitaristul a făcut parte din trupa Little Feat

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 15:24
A murit Paul Barrere! Chitaristul a făcut parte din trupa Little Feat GALERIE FOTO
Paul Barrere s-a stins din viață la 71 de ani. Sursa foto - facebook

A murit Paul Barrere, unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii. Acesta s-a stins din viață în urma complicațiilor medicale. Se știe că Barrere avea Hepatita C din 1994, dar a reușit să mențină valorile normale și a continuat să aibă o viață liniștită. Din 2015 însă, muzicianul a fost diagnosticat cu cancer la ficat. Patru ani de zile a supraviețuit după anunțul doctorilor, însă, în cele din urmă, acesta a trecut în lumea celor drepți.

A murit Paul Barrere!

Despre Paul Barrere se știe că a făcut parte dintr-o trupă legendară, Little Feat încă din 1972, la 3 ani distanță de la prima lui audiție pentru a intra în formație, atunci ca basist al grupului. De atunci a cântat mereu alături de Little Feast și ascris sau a ajutat la scrierea a piesa care au făcut istorie în muzică, gen All That You Dream,” “Old Folks Boogie,” “Time Loves A Hero” și  “Feats Don’t Fail Me Now.”

Cu toate acestea, la începutul lunii, Paul Barrere avea să le transmită o scrisoare fanilor prin care le explica motivul și își cerea scuze pentru faptul că nu va putea participa la turneul aniversar de 50 de ani ai formației, unul care avea să se încheie cu un show de excepție în Huntington, New York, apoi Wilkes-Barre, Pennsylvania. Se întâmpla lucrul acesta din cauza complicațiilor apărute la ficat, complicații care aveau să devină mult prea mari.

Chitaristul a făcut parte din trupa Little Feat

De-a lungul timpului, Paul Barrere a compus mai multe albume considerate de specialiști drept reușite în domeniu. Astfel, în 1983 a dat o mare lovitură cu On My Own Two Feet (Mirage), apoi un an mai târziu, în 1984, a urmat Real Lies (Atlantic), pentru ca în 1995 să scoată pe piață, If the Phone Don’t Ring (Zoo). Ca Bluesbusters a scris This Time (Landslide), Merry Christmas (Tower) și Accept No Substitutes (Landslide)

Alături de colegul din Little Feat, Fred Tackett au avut parte de două showuri incendiare, în 2001, Live from North Cafe (Relix) și 8 ani mai târziu, în 2009, Live in the UK 2008 (Stonehenge)

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×