A murit muzicianul Roky Erickson. Pentru ce era celebru artistul

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
02/06/2019, 10:42
A murit muzicianul Roky Erickson. Pentru ce era celebru artistul GALERIE FOTO
Muzicianul de origine americană, Roky Erickson a murit din cauza problemelor psihice cu care s-a confruntat în ultima vreme Sursa foto: Hepta.ro

Roky Erickson (71 de ani), muzician și solist vocal al trupei 13th Floor Elevators a murit într-un spital psihiatric din Austin, Texas, sâmbătă, 1 iunie. Muzicianul era unul dintre pionierii rockului psihedelic și din păcate, se confrunta cu tulburări mentale care au condus la supravegherea sa îndeaproape la o clinică specializată.

Roky Erickson a murit într-un spital de psihiatrie

Muzicianul, Roky Erickson, a murit la vârsta de 71 de ani după ce s-a confruntat cu probleme psihice care au necesitate internarea acestuia într-o clinică de specialitate din Austin, Texas. Desesul a fost anunțat sâmbătă, 1 iunie, de fratele acestuia, Bill Bentley, cu care a și colaborat la albumul „Where the Pyramid Meets the Eye”, în anul 1990.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Roky a trăit în atât de multe lumi, încât nu puteai ţine pasul cu el. A trăit mult şi nu mereu pe această planetă”, a declarat fratele rockerului, Bentley.

O parte din colegii de breaslă au ținut să-și transmită regretul pentru pierderea muzicianului și au scris pe paginile personale de socializare mesaje emoționante. Se pare că, cel mai afectat de această veste a fost Billy F. Gibbons, de la ZZ Top. „Roky a însemnat multe lucruri pentru numeroşii săi admiratori şi ne-a lăsat moştenire stilul său remarcabil şi talentul său poetic şi artistic extraordinar. Lumea muzicii rock, aşa cum o cunoaştem acum, este aproape de neconceput fără Roky Erickson”, a scris acesta.

Roky Erickson a înființat prima trupă ân 1965 când a renunțat și la liceu
Roky Erickson, pionierii rockului psihedelic, a murit în urma problemelor psihice cu care s-a lupta în ultima perioadă
Sursa foto: Hepta.ro

Cine a fost Roky Erickson și ce muzică a făcut el

Muzicianul, născut pe numele de Roger Kynard Erickson în Austin a înființat prima sa trupă în anul 1965, The Spades. Tot în acel an a renunțat și la liceu. Ulterior, în același an a luat naștere trupa 13th Floor Elevators. În momentul în care a fost lansat albumul de debut, „The Psychedelic Sounds Of The 13th Floor Elevators”, în anul 1966, formația a început că devină cunoscută. Totodată, single-ul „You’re Gonna Miss Me” a devenit o emblemă a mişcării grange-rock din anii 1960.  Numeroase piese ale acestei formații au fost compuse de Tommy Hall, iar Erickson contribuia cu chitara și vocea sa remarcabilă.

Și așa a început cariera artistului în muzica psihedelică de la mijlocul anilor ’60. Rockul psihedelic este un stil al muzicii rock și a fost inspirat de cultura psihedelică, adică, muzicienii doreau să explice exeperiența alterării mintale a drogurilor. Woodstock, cel mai mare festival care a promovat acest gen de artiști a contribuit la recunoașterea acestui gen de muzică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×