A murit muzicianul Roky Erickson. Pentru ce era celebru artistul

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
02/06/2019, 10:42
A murit muzicianul Roky Erickson. Pentru ce era celebru artistul GALERIE FOTO
Muzicianul de origine americană, Roky Erickson a murit din cauza problemelor psihice cu care s-a confruntat în ultima vreme Sursa foto: Hepta.ro

Roky Erickson (71 de ani), muzician și solist vocal al trupei 13th Floor Elevators a murit într-un spital psihiatric din Austin, Texas, sâmbătă, 1 iunie. Muzicianul era unul dintre pionierii rockului psihedelic și din păcate, se confrunta cu tulburări mentale care au condus la supravegherea sa îndeaproape la o clinică specializată.

Roky Erickson a murit într-un spital de psihiatrie

Muzicianul, Roky Erickson, a murit la vârsta de 71 de ani după ce s-a confruntat cu probleme psihice care au necesitate internarea acestuia într-o clinică de specialitate din Austin, Texas. Desesul a fost anunțat sâmbătă, 1 iunie, de fratele acestuia, Bill Bentley, cu care a și colaborat la albumul „Where the Pyramid Meets the Eye”, în anul 1990.

„Roky a trăit în atât de multe lumi, încât nu puteai ţine pasul cu el. A trăit mult şi nu mereu pe această planetă”, a declarat fratele rockerului, Bentley.

O parte din colegii de breaslă au ținut să-și transmită regretul pentru pierderea muzicianului și au scris pe paginile personale de socializare mesaje emoționante. Se pare că, cel mai afectat de această veste a fost Billy F. Gibbons, de la ZZ Top. „Roky a însemnat multe lucruri pentru numeroşii săi admiratori şi ne-a lăsat moştenire stilul său remarcabil şi talentul său poetic şi artistic extraordinar. Lumea muzicii rock, aşa cum o cunoaştem acum, este aproape de neconceput fără Roky Erickson”, a scris acesta.

Roky Erickson a înființat prima trupă ân 1965 când a renunțat și la liceu
Roky Erickson, pionierii rockului psihedelic, a murit în urma problemelor psihice cu care s-a lupta în ultima perioadă
Sursa foto: Hepta.ro

Cine a fost Roky Erickson și ce muzică a făcut el

Muzicianul, născut pe numele de Roger Kynard Erickson în Austin a înființat prima sa trupă în anul 1965, The Spades. Tot în acel an a renunțat și la liceu. Ulterior, în același an a luat naștere trupa 13th Floor Elevators. În momentul în care a fost lansat albumul de debut, „The Psychedelic Sounds Of The 13th Floor Elevators”, în anul 1966, formația a început că devină cunoscută. Totodată, single-ul „You’re Gonna Miss Me” a devenit o emblemă a mişcării grange-rock din anii 1960.  Numeroase piese ale acestei formații au fost compuse de Tommy Hall, iar Erickson contribuia cu chitara și vocea sa remarcabilă.

Și așa a început cariera artistului în muzica psihedelică de la mijlocul anilor ’60. Rockul psihedelic este un stil al muzicii rock și a fost inspirat de cultura psihedelică, adică, muzicienii doreau să explice exeperiența alterării mintale a drogurilor. Woodstock, cel mai mare festival care a promovat acest gen de artiști a contribuit la recunoașterea acestui gen de muzică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×