A murit Ghiţă Danciu! Celebrul folkist a făcut parte din Cenaclul Flacăra

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 13:21
A murit Ghiţă Danciu! Celebrul folkist a făcut parte din Cenaclul Flacăra
A murit Ghiță Danciu

Lumea artistică din România este din nou în doliu, după moartea celebrului folkist Ghiţă Danciu. Cunoscutul muzician a murit la vârsta de 60 de ani, după o luptă inegală cu o boală incurabilă, după cum au declarat apropiaţii săi.

A murit Ghiţă Danciu

Folkistul Ghiţă Danciu, alături de colegul său, Valentin Moldovan, au fost implicaţi, în ultimii 25 de ani, în numeroase proiecte culturale locale şi au susţinut numeroase concerte în ţară împreună cu o parte din membrii Grupului Orizont 77.

Ghiţă Danciu, care a murit marți, era un cunoscut al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu, iar din anii ’90, împreună cu foştii colegii din Baia Mare, a reactivat Grupul Orizont 77, fiind o prezenţă constantă la multe evenimente culturale din Maramureş, dar şi din ţară.

Ghiţă Danciu a pus bazele trupei Orizont 77

„A fost un mare artist, o voce inconfundabilă a muzicii folk româneşti. Am fost buni prieteni de familiei (…) Într-un an de Crăciun, Ghiţă Danciu, Vali Moldovan şi Magda Puskas ne-au colindat acasă, moment în care soţul meu avea probleme de sănătate. Am petrecut multe ore împreună într-o atmosferă de neuitat”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, proprietara Galeriei Mici de Artă din Baia Mare, Gabriela Dinu, prietenă a familiei artistului.

„MULTAM ‘ FAIN !” Asa isi termina Ghita recitalurile ! Multam ‘ fain si noi Ghita , pentru tot ce ai insemnat in folfkul romanesc si pentru toata zestrea de cantece minunate pe care ni le-ai lăsat. Ne vom aminti cu drag de tine, ori de cate ori le vom asculta”, a scris pe Facebook o apropiată a celebrului cântăreț.

Priveghiul va fi în data de 28.11.2019 la capela cimitirului Horea I, iar înmormântarea va avea loc în 29.11.2019 tot la cimitirul Horea I de la ora 13, au mai anunțat apropiații lui Ghiţă Danciu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×