A murit actriţa Carmen Galin, fosta soţie a lui Dan Piţa

Catalin Nae   
în Stiri mondene
13/03/2020, 23:47
A murit actriţa Carmen Galin, fosta soţie a lui Dan Piţa
Carmen Galin s-a stins din viaţa. sursa foto: adevarul.ro

Teatrul românesc este în doliu, după ce marea actriţă Carmen Galin a murit la vârsta de 73 de ani. Anunţul a fost făcut de Nicu Alifantis pe pagina sa de Facebook.

Carmen Galin a murit

„Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriţă excepţională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”, a scris Alifantis.

Carmen Galin a jucat în filmul Faleze de Nisip, o producţie foarte controversată la acea vreme (1983), care l-a enervat atât de tare pe Nicolae Ceauşescu încât acesta a decis să instaureze o cenzură puternică în domeniul cinematografiei, în ultimii ani ai regimului său.

În 1995, actriţa a decis să se retragă complet din viaţa publică şi din cinematografie, gest care a surprins lumea filmului românesc.

Cine a fost Carmen Galin

Actriţa a fost căsătorită cu regizorul Dan Piţa. „Eram foarte cunoscută când l-am cunoscut pe Dan Piţa. Am făcut o călătorie împreună şi pe urmă nu ne-am mai despărţit niciodată 20 de ani”, povestestea actriţa, într+un interviu acordat pentru Click, în urmă cu ceva vreme.

Carmen Galin spunea că regimul comunist a contribuit din plin la despărţirea lor. „Regizorii nu aveau voie să-şi promoveze soţiile. Noi, neavând copii, nu puteam pleca împreună în străinătate, pentru că n-aveam ce să lăsăm aici”, detaliază actriţa.

Drgostea pentru teatru nu a părăsit-o niciodată. „În fiecare seară, când se face 7 sau 7 şi jumătate, eu sunt gata, sunt pregătită de spectacol. Asta e singurul lucru care nu mi-a trecut”, mărturisea Carmen Galin.

Artista a mai fost căsătorită timp de 18 ani cu milionarul Dan Schneider, decedat în 2013, care i-a lăsat întreaga avere.

Între rolurile de film şi teatru pe care le-a interpretat de-a lungul timpului, se numără acrobata Fanny Marcelloni din ”Saltimbancii“, Cristina din ”Faleze de nisip“ (1983, regia Dan Piţa), Sita, surdomuta din ”Tănase Scatiu“ (1976, regia Dan Piţa), una dintre soţiile profetului, personajul negativ din ”Profetul, aurul şi ardelenii“ (1978), Pica, fiica personajului titular din ”Bietul Ioanide“ (1980, ecranizare după George Călinescu), avocata B. B. Mirea din ”Secretul lui Nemesis” (1987, regia Geo Saizescu), dar şi Electra din ”Trilogia antică“ a lui Andrei Şerban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×