A fost la un pas de moarte după ce și-a vopsit părul. Greșeala pe care o fac multe femei

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
22/04/2020, 18:09
A fost la un pas de moarte după ce și-a vopsit părul. Greșeala pe care o fac multe femei
O tânără din Paris a trecut prin clipe de coșmar după ce a folosit o banală vopsea de păr. Sursa foto: Facebook

Obișnuiești să-ți vopsești foarte des părul, din dorința de a fi în pas cu moda și de a experimenta diverse nuanțe, care mai de care mai spectaculoase? Foarte bine, însă ar trebui să faci un test în prealabil, altfel riști să ai parte de probleme serioase.

Și dacă nu ne crezi, îți prezentăm povestea lui Estelle, o tânără studentă din Paris, care a  făcut publice imagini înspăimântătoare cu ea, după ce capul aproape i s-a dublat în mărime și a avut mari probleme cu respirația.

Pericolul la care se expun toate fetele din cauza vopselii de păr. Ce a pățit o tânăra din Franța

Speriată, aceasta s-a prezentat imediat la medic, iar concluzia specialistului a fost că totul a pornit de la o reacție alergică declanșată de una sau mai multe dintre substanțele conținute de vopseaua de păr pe care a folosit-o.

Ulterior, a povestit pentru presa din Hexagon că totul i s-a întâmplat după ce  s-a vopsit acasă cu o vopsea care conține paraphenylenediamine, sau PPD, o substanță la care nu știa că este alergică.

Estelle a precizat că a cumpărat vopseaua dintr-un supermarket și a urmat toate instrucțiunile din pachet. Recunoaște, însă, că nu a făcut un test pe o bucată mică de piele pentru 48 de ore, așa cum recomandă specialiștii, ci a așteptat doar o jumătate de oră până și-a pus toată vopseaua pe păr.

Greșeala putea să-i fie fatală

Nu a durat mult până să apară reacțiile adverse. Scalpul a început să i se umfle, iar după ce a luat niște antihistaminice prescrise de un farmacist și a aplicat o cremă, s-a dus la culcare.

A doua zi s-a trezit într-o stare mult mai gravă, capul ajungând să măsoare în circumferință 63 de centimetri, față de 56, cât este media normală, și a ajuns la camera de urgență.

Nu a fost pentru prima dată când Estelle a întâmpinat o reacție adversă la vopseaua folosită pentru podoaba sa capilară, însă niciodată nu a trecut prin momente atât de dificile. Acesta este și motivul pentru care nu uită să facă un test înainte de a se vopsi, pentru că numai așa poate fi sigură că nu i se va întâmpla nimic.

Aproape am murit, nu vreau ca alte persoane să pățească ce am pățit eu”, a mai spus tânăra, care spune că nu crede că-și va mai vopsi vreodată părul. Își dorește ca mărturiile sale să fie de folos tuturor fetelor care ignoră să testeze în prealabil vopseaua de păr.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×