A fost aleasă culoarea anului 2020. Este cunoscută drept o nuanță odihnitoare

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 11:39
A fost aleasă culoarea anului 2020. Este cunoscută drept o nuanță odihnitoare
Pantone a ales culoarea anului 2020: albastru clasic. Sursa foto: Pinterest.com

Compania americană Pantone a decis care va fi culoarea anului 2020. Specialiștii în domeniu au ales o culoare care transmite eleganță, simplitate, liniște și optimism. Nuanța aleasă este una de bază și dezvoltă gândirea.

Culoarea anului 2020 este albastru clasic

Nuanța care va domina anul următor a fost aleasă de experții Pantone, cei care aleg de 20 de ani culoarea care exprimă cel mai bine spiritul perioadei. În comparație cu anul acesta când a fost aleasă culoarea „Living Coral” (portocaliu-piersică, ușor aurie), în 2020 experții au optat pentru o nuanță de bază. Este vorba de Pantone 19-4052, albastru clasic.

Nuanța lui 2020 reprezintă o culoare care se potrivește oricărei persoane indiferent de vârstă. Albastru sugerează cerul la amurg și este o culoare care transmite simplitate, pace și liniște interioară, eleganță și rafinament.

Culoarea anului viitor este albastru clasic. Sursa foto: adevarul.ro

Ce reprezintă albastru clasic și ce stări transmite

Totodată, albastru este recunoscută ca o culoare odihnitoare, încurajează optimismul, oferă refugiu și oportunitatea de a clădi o bază solidă în proiectele pe care le întreprindem.

Culoarea anului 2020 nu este aleasă întâmplător, ci compania studiază influențele pe care nuanțele le au la nivel mondial, atât în artă, cât și în industria divertismentului. Vicepreședintele Pantone Color Institute, Laurie Pressman, este persoana care selectează culoarea predominantă.

Compania ia în calcul anumite criterii tehnologice, noile texturi, dar și efectele pe care le are o culoare asupra acestora.

Nuanța lui 2020 aduce încredere și certitudine

„Trăim vremuri care necesită încredere şi convingere. Acest tip de constanţă şi certitudine este exprimat de Pantone 19-4052 Classic Blue, o nuanţă de albastru solidă pe care te poţi baza întotdeauna.

Albastrul clasic ne încurajează să privim dincolo de evident, să ne dezvoltăm gândirea”, a transmis directorul executiv al Pantone Color Institute Leatrice Eiseman, potrivit adevarul.ro.

„Este o culoare care anticipează ce se va întâmpla în continuare. Ce va aduce viitorul pe măsură ce trecem în orele de seară? Aceasta este o întrebare pertinentă înainte de a porni într-un nou deceniu”, a mai spus Laurie Pressman, scrie Mediafax.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×