A comandat un șarpe pe internet pentru a-l îmbutelia, dar ceva neașteptat s-a întâmplat

Raluca Ogaru    Maria Cristina   
în Stiri mondene
30/07/2018, 14:44
A comandat un șarpe pe internet pentru a-l îmbutelia, dar ceva neașteptat s-a întâmplat GALERIE FOTO

O tânără din China a murit după ce a fost mușcată de un șarpe pe care-l comandase online. Aceasta voia să producă „vin de șarpe”, un lichior tradițional chinezesc, potrivit Xinhua, citată de AFP.

În Vietnam sau China, acolo unde se produc bizarele bauturi alcoolice, localnicii par să se dea în vânt după asemenea rețete despre care se spune că au proprietati medicale extrem de eficiente. Cumparatorii sunt, însă, avertizați să nu consume decât cantități mici din băuturile respective pentru a evita pericolul otravirii.

A comandat un șarpe pe internet pentru a-l îmbutelia, dar ceva neașteptat s-a întâmplat

Femeia, în vârstă de 21 de ani,  locuia în provincia Shaanxi – centrul Chinei – și a murit pe 17 iulie, la opt zile după ce a fost muşcată de un exemplar de Bungarus multicinctus, un şarpe extrem de veninos, care trăieşte în centrul şi în sudul Chinei şi în Asia de Sud Est.

Tânăra cumpărase şarpele de pe platforma online Zhuanzhuan, de la un vânzător din provincia sudică Guangdong, unde reptila este răspândită, noteaza  Agerpres. Şarpele a fost preluat de o companie de livrare, ai cărei angajaţi nu au ştiut ce conţine pachetul, potrivit declaraţiilor făcute de responsabilii companiei pentru Xinhua. Potrivit mamei victimei, aceasta intenţiona să producă vin medicinal tradiţional.

A comandat un șarpe pe internet pentru a-l îmbutelia, dar ceva neașteptat s-a întâmplat

„Vinul de şarpe” este în general produs prin lăsarea la macerat a şerpilor întregi, preferabil veninoşi, în sticle pline cu alcool – băutura rezultată fiind cunoscută pentru efectul său revigorant. Potrivit presei, reptila a reuşit să evadeze după ce şi-a muşcat victima, însă a fost ulterior găsită în apropiere de casa femeii. Comerţul cu animale sălbatice este în principiu interzis pe platformele de vânzări online, însă în condiţiile exploziei acestui tip de comerţ în China, platformele online oferă o gamă largă de produse, inclusiv unele inedite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×