A câștigat la loto, apoi a pierdut toți banii! Cum s-a întâmplat asta

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/12/2018, 15:33
A câștigat la loto, apoi a pierdut toți banii! Cum s-a întâmplat asta
Un elvețian a câștigat un milion la loterie, apoi a pierdut toți banii

Un elvețian a câștigat un milion la loterie, apoi a pierdut toți banii. Incidentul uluitor a avut loc la loteria publică din Elveția. Pe numele său Andrean Burkli a aflat sâmbătă seară că este marele câștigător al unui premiu de un milion de franci elvețieni. Anunțul a fost fost în direct, cu mare fast, la televiziunea publică SRF. Bucuria omului însă a fost de scurt moment, căci doar după câteva minute Burkly a pierdut toți banii.

Din nefericire, o eroare i-a stins fericirea, căci organizatorii au greșit numele celui victorios. De asemenea, organizatorii au dat vina pe probleme tehnice și au precizat ulterior că adevăratul câștigător va fi anunțat după Crăciun. De altfel, întâmplarea nu este clară, dar, potrivit BBC, oficialii care trebuiau să declare un victorios pe baza înscrierilor telefonice au făcut o eroare.

Un elvețian a câștigat un milion la loto, apoi a pierdut toți banii

Totodată, loteria elvețiană a menționat că Burkli nu a contestat decizia de a i se anula premiul. Conform procedurilor, acesta a fost descalificat pentru ca nu a răspuns la telefon când a fost sunat, însă aceasta ar fi fost ultima dintr-un lanț de greșeli.

A câștigat la loto, apoi a pierdut toți banii! Cum s-a întâmplat asta
Ștefan Mandel, ingeniosul român care a câștigat de 14 ori la loto

Printre poveștile cu final fericit se află Ștefan Mandel. Acesta, în 1990 a reușit să creeze o formulă matematică cu un procent de 100% șanse de succes în găsirea a 5 numere câștigătoare din șase. Ulterior, a găsit investitori, cu ajutorul cărora cumpăra bilete cu care să acopere toate combinațiile posibile.

Ștefan Mandel, românul care a câștigat de 14 ori la loto

În acest fel, bărbatul a câștigat aproximativ 30 de milioane de dolari:o loterie în România, 12 în Autralia și un mare premiu în Virginia, SUA.  În 1992, marele premiu a ajuns la 27 de milioane de dolari, iar Ștefan și echipa sa au cumpărat fiecare bilet. ”Știam că o să câștig un mare premiu, 6 premii secundare și 132 de premii de categoria a 3-a și mii de alte premii minore”, a spus acesta pentru Planet Money.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×