Logo-ul României pentru președinția Consiliului Uniunii Europene (UE) a stârnit hohote de râs la Bruxelles. Acesta redă o imagine care se identifică cu România și care este folosită în fiecare stat membru în parte – odată cu preluarea președinției Consiliului UE.
Imaginea este reprezentată de un simbol dacic stilizat, iar al nostru a fost comparat cu un tant sau un feribot de către politicienii UE. Logo-ul a fost creat de către un licean de la Colegiul Național I. L. Caragiale, care este pasionat de desen încă de la vârsta de cinci ani.
Logo-ul României pentru Consiliul UE, motiv de amuzament pentru politicienii europeni
Ionel Dobrinescu, liceanul care a conceput acest logo, a câștigat competiția lansată și a reușit să strângă 3.000 de voturi dintr-un total de 10.000. În finală au ajuns 19 propuneri, dar bucureșteanul a reușit să câștige detașat de ceilalți competitori. „Sunt fericit că mi s-a oferit oportunitatea de a avea o mică contribuţie la imaginea României într-un moment atât de important pentru ţară“, a mărturisit Ionică.
„Logo-ul indică o Uniune Europeană în mișcare, sigură pe sine, dinamică, dar și atașată valorilor sale. Din punct de vedere estetic, Uniunea Europeană a fost ilustrată prin intermediul unui lup, animal prezent în mitologiile majorității culturilor europene. Suplimentar, desenul ilustrează o Uniunea Europeană care își afirmă atașamentul față de protecția biodiversității.
Procedura prin care a fost selectat logo-ul a fost gândită să stimuleze participarea tinerilor și exprimarea părerilor acestora despre viitorul Uniunii Europene prin prezentarea, fără restricții, a imaginii pe care o au despre România în context european. Mai mult decât atât, prin organizarea acestui concurs, autoritățile române au intenționat să dea un mesaj de sprijin pentru investiția în educație, la nivel național dar și european, scoțând în evidență încă o dată faptul că statele membre pot și trebuie să facă mai mult pentru a intensifica cooperarea în domeniu.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
De fapt, această formulă participativă prin care se democratizează definirea imaginilor și conceptelor privind Președinția României la Consiliul Uniunii Europene este ilustrativă pentru modul în care dorim să implicăm cetățenii atât în exercitarea acestui mandat important pentru România, cât și în gestionarea afacerilor europene pe termen lung”, scrie pe site-ul România 2019.