Vladimir Găitan, sfâșietor: „Simt că sfârșitul e aproape!” Se luptă cu o boală cruntă

Silviu Ghering    Ana Chivu   
în Stiri mondene
07/01/2019, 12:27
Vladimir Găitan, sfâșietor: „Simt că sfârșitul e aproape!” Se luptă cu o boală cruntă
Vladimir Găitan face declarații cutremurătoare despre starea sa de sănătate!

Vladimir Găitan, marele actor, a făcut câteva declarații cutremurătoare în ceea ce privește starea sa de sănătate.  În cursul zilei de 5 ianuarie a fost sărbătorit la Teatrul de Comedie din Capitală pentru frumoasa vârstă de 85 de ani. Cu această ocazi, artistul s-a întâlnit cu numeroși prieteni din breaslă și au săbătorit pe cinste.

Din păcate, maestrul se luptă de mai bine de 30 de ani cu o formă de cancer al sângelui, astfel că fiecare zi reprezintă o luptă câștigată pentru el și pentru familia și prietenii săi.

Vladimir Găitan, despre problemele de sănătate: „Mă bucur că nu am fost uitat. Simt sfârșitul!”

Cunoscutul actor Vladimir Găitan a uimit la aniversarea sa cu declarații care i-au făcut pe cei prezenți să amuțească„Simt că sfârşitul îmi e aproape, de aceea nu vreau să ratez aniversarea teatrului, un eveniment de o asemenea anvergură. Iubesc acest teatru şi am fost ani de zile pe scena lui.

Vladimir Găitan în tinerețe
Vladimir Găitan în tinerețe

Mă bucur că aici joacă şi fiica mea. Când am debutat, a fost angajat şi un pompier, care la o primă repetiţie s-a urcat pe scenă şi i-a luat ţigara din gură unui coleg. A fost imediat dat afară că a îndrăznit aşa ceva. Mă bucur că am jucat ani de zile în piese importante pe scena teatrului şi că nu am fost uitat”, a mărturisit artistul.

Cum a aflat Vladimir Găitan de boala sa?

Artistul a aflat dintr-o pură întâmplare de ceea ce avea să-i fie luptă toată viața. Vladimir Drăgan a povestit că a aflat de problemele sale de sănătate pe când avea doar 40 de ani. „O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere. Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular este iminent.”

Vladimir Găitan
Vladimir Găitan

„Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc. Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile”, a povestit Vladimir Găitan despre boala sa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×