Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de vreme extremă în șapte județe ale țării. Stratul de omăt va depăși 20 de centimetri, iar vremea va aduce ninsori viscolite și un ger năprasnic.
Conform atenționărilor ANM, în Sibiu, Mureș, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Bistrița-Năsăud și Maramureș codul galben de vreme rea se extinde. Aici va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va fi în jur de 10-20 de centimetri.
ANM a emis cod galben de vreme rea
Va fi un ger de crapă pietrele în județele Sibiu, Mureș, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Bistrița-Năsăud și Maramureș. În Prahova este viscol, ninsoarea vine la pachet cu un vânt care va bate la rafală cu peste 70-80 km/h, iar vizibilitatea va fi sub 100 de metri.
UPDATE: De la ora 08:30 și județul Bacău a intrat sub cod galben de vreme rea. În zonele joase se vor semnala precipitații mixte care vor depune polei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
„În zona : Județul Cluj: Câmpia Turzii, Gherla, Viișoara, Tritenii de Jos, Cășeiu, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Jucu, Mica, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chiuiești, Cuzdrioara, Cămărașu, Căianu, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Cătina, Țaga, Vad, Suatu, Sânmărtin, Geaca, Aluniș, Pălatca, Buza, Jichișu de Jos, Ploscoș;
Se vor semnala : Va continua să ningă şi local se va depune strat de zapada de peste 10 cm
Observatii : Ȋn zona avertizată există strat de zăpadă depus de 10-15 cm.”
„Pe fondul ninsorilor însemnate prognozate în următoarele două zile, stratul de zăpadă nou format va fi puțin stabilizat, fiind de tip pulver. Actualul strat de zăpadă are rezistenţă scăzută şi coeziune slabă între cristale sau cu straturile mai vechi. Pe văi şi în zonele adăpostite se vor acumula noi depozite de zăpadă, iar pe versanți se vor forma în continuare plăci de vânt cu rezistență scăzută. Pe numeroase pante suficient de înclinate, chiar şi spontan se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii și mari, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe”, transmite ANM.
-În curs de actualizare-