Simona Patraulea a murit! Realizatoarea emisiunilor „Floarea din grădină“ şi „Steaua fără nume“ s-a stins la 87 de ani

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
15/11/2018, 14:24
Simona Patraulea a murit! Realizatoarea emisiunilor „Floarea din grădină“ şi „Steaua fără nume“ s-a stins la 87 de ani

Simona Patraulea a murit la vârsta de 87 de ani. Celebra realizatoare a emisiunilor „Steaua fără nume“ şi „Floarea din grădină“ s-a stins, dar a lăsat în urma ei o arhivă de colecție.

Televiziunea Română a făcut tragicul anunț, Îndrăgita prezentatoare TV a murit la vârsta de 87 de ani. „Realizator de emisiuni de radio și de televiziune, Simona Patraulea și-a făcut debutul în TVR alături de Valeriu Lazarov, la prima ediție a „Cerbului de Aur”. A prezentat apoi emisiunile „Steaua fără nume” și „Cu mască, fără mască”. Publicul a iubit-o şi pentru „Floarea din grădină”. Timp de 13 de ani, Simona Patraulea a fost gazda emisiunii în care și-au făcut debutul nume mari ale folclorului românesc”, au scris colegii Simonei.

Doliu în Televiziunea Română! Simona Patraulea a decedat

Simona Patraulea a fost gazda uneia dintre cele mai longevive emisiuni. În cadrul emisiunilor sale și-au făcut debutul nume mari din folclorul românesc printre care Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Maria Dragomiroiu, Nicolae Rotaru, Nicolae Mureşan.

Simona Patraulea, realizatoarea „Floarea din grădină“ şi „Steaua fără nume“ s-a stins la 87 de ani
Simona Patraulea, realizatoarea „Floarea din grădină“ şi „Steaua fără nume“ s-a stins la 87 de ani

„Am mai pierdut o valoare a folclorului românesc și a culturii românești în general, pe doamna SIMONA PATRAULEA, cea care a adus la lumină atâtea și atâtea nume reprezentative pentru cântecul popular, prin marcanta emisiune FLOAREA DIN GRADINĂ!

Am avut șansa să fiu jurizat de dumneaei în toate cele trei etape ale concursului televizat RAPSODIA ROMÂNEASCĂ de la Favorit Tv în anul 2010, rămânând de atunci apropiați sufletește!
Un profesionist dar mai ales un om ales, cu suflet nobil! Veșnică recunoștință! Dumnezeu sa o odihnească în pace! ” a scris gabriel Lungu, cântăreț de muzică populară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×