Chef Dean Corbett a murit la 56 de ani! Bucătarul a suferit un atac de cord

Maria Cristina   
în Stiri mondene
14/10/2018, 20:16
Chef Dean Corbett a murit la 56 de ani! Bucătarul a suferit un atac de cord
Chef Dean Corbett a murit la 56 de ani! Bucătarul a suferit un atac de cord

Celebrul Chef Dean Corbett (56), cunoscut în orașul Louisville (Kentucky, SUA) ca „Deano”, a suferit un atac de cord în această duminică și a murit. Cariera lui Corbertt a început în Dallas la Chandler’s Landing Yacht Club, iar mai târziu la Ram’s Head Restaurant. După aceste experiențe, potrivit bibliografiei sale, a realizat că adevărata sa chemare este în domeniul gastronomiei.

Chef Dean Corbett s-a mutat în Louisville în 1982, lucrând la restaurantul de patru stele Casa Grisanti. Deano a  devenit unul dintre cei mai buni Chefi din prestigiosului cartier Manhattan,  New York, Statele Unite.

Chef Dean Corbett s-a stins din viață la 56 de ani

Corbett a preluat conducerea restaurantului Equus în 1985 , redenumindu-l Jack’s Lounge în 2000, după tatăl său. În 2007 a mai inaugurat un restaurant Corbett într-o casă veche din secolul XIX, iar mai târziu, în 2010, a fuzionat cele două restaurante, Equus și Jack’s.

În 2009, Chef Corbett a fost unul dintre cei șase bucătari care au primit  prestigiosul premiu „Honorable Order of the Golden Toque”.

Chef Dean Corbett, în bucătărie, acolo unde îi plăcea să petreacă cea mai mare parte a timpului
Chef Dean Corbett, în bucătărie, acolo unde îi plăcea să petreacă cea mai mare parte a timpului

În luna mai a acestui an, Dean Corbett a vândut afacerea Equus  și Jack’s Lounge prietenului și partenerului său de afaceri, Jared Matthews.

Dean Corbett a fost un mare filantrop

Bucătarul Corbertt a fost extraordinar de iubit în ultimii 30 de ani, iar acest lucru nu se datorează multiplelor premii și distincții pe care le-a primit și câștigat. El a încântat audiența și la TV, apărând în show-uri de excepție precum „The Today Show” de pe NBC și pe canalul Cooking, în emisiunea „Food(ography)”.

„Corbett a readus comunitatea orașului Louisville în topul priorităților”, scrie pe pagina restaurantului pe care l-a condus.

Dean Corbett a fost o prsonalitate extrem de complexă. Acesta s-a remarcat prin numeroase acte de caritate pe care le-a făcut. A fost un filantrop dedicat, care a ajutat o mulțime de fundații pentru copii și evenimente caritabile precum American Heart Association, APRON Inc., Juvenile Autism, Juvenile diabetes, March of Dimes and Multiple Sclerosis.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×