Îngrijiri medicale la pelerinajul moaștelor Sfintei Parascheva

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/10/2018, 00:00
Îngrijiri medicale la pelerinajul moaștelor Sfintei Parascheva GALERIE FOTO
Peste 200.000 de credincioși au venit anul acesta să se închine la moaștele Sfintei Mucenițe Parascheva

Prăznuirea Sfintei Mucenițe Parascheva a adus la pelerinaj peste 67.000 de credincioși, din păcate, unii dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ziua de sâmbătă, 13 octombrie, a fost prima zi a pelerinilor care au venit tocmai până la Iași la moaștele Sfintei să se roage.

Din păcate, aproximativ 100 de oameni au avut nevoie de asistență medicală, iar alți 15 au fost amendați din cauza necomercializării legale.

100 de pelerini la moaștele Sf. Parascheva au avut nevoie de îngrijiri medicale

Pelerinajul la moaștele Sfintei Mucenițe Paraschiva, cunoscută și ca „Sfânta Vineri” în Moldova, a adus câteva incidente. Din cei peste 67.000 de pelerini s-au strâns la Iași, acolo unde sunt moaștele Sfintei, 100 au avut nevoie de ajutorul medicilor. Unii credincioși au așteptat chiar și 10 ore la coadă pentru a putea spune o rugăciune la trupul sfânt. Moaștele au fost depuse într-un baldachin în curtea Catedralei Metropolitane din Iași. Întreaga coadă de enoriași a avut peste 3 metri lungime.

Peste 200.000 de enoriași veniți la moaștele Sfintei Parascheva
Peste 200.000 de enoriași veniți la moaștele Sfintei Parascheva

„Au fost peste 100 de cazuri de asistență medicală. Este vorba de persoane în vârstă, media a de vârstă a participanților este ridicată și este normal să apară. Au fost probleme precum căderi de calciu, simptome obișnuite am zice noi.

Credincioșii așteptând rândul la moaștele Sfintei Mucenițe Parascheva
Credincioșii așteptând rândul la moaștele Sfintei Mucenițe Parascheva

Ne bucurăm că de data aceasta vremea a fost de partea noastră, pelerinii sunt liniștiți… Au fost aplicate și mai multe sancțiuni contravenționale pentru diferite fapte: proferarea de expresii jingnitoare în spațiul public care au dus la indignare altor persoane, este vorba și de comerțul ilicit. Sunt aspectele care noi ne-am autosesizat am luat măsuri. Sunt cel puțin 15 situații de genul acesta, în care am aplicat sancțiuni, majoritatea fiind avertismente”, a declarat Alexandru Mormenchi, purtătorul de cuvînt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun”.

Acesta gestionează în totalitate pelerinajul Hramul Sfintei Parascheva din Bacău. Un total de peste un milion de enoriași stau anual la coada moaștelor Sfintei Parascheva ore în șir. Anul acesta au venit peste 200.000 de pelerini la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×