O adolescentă de 16 ani și-a băut mințile și a fost găsită aproape în comă alcoolică! Ce alcoolemie avea în sânge copila?! Fata a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași la un pas de comă alcoolică, după ce ar fi consumat mai multă bere, potrivit declarațiilor medicilor.
-
Codul Rutier 2018. Cât alcool ai voie la volan
-
Un angajat al primăriei a fost prins cu o alcoolemie uriașă: 5,36 MG/L
În urma rezultatelor analizelor evectuate la Unitatea de Primire a Urgențelor s-a constatat că adolescenta avea o alcoolemie de 2,5 la mie în sânge.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?
”Din fericire, pacienta nu avea nevoie de suport vital, fiind instituit tratamentul specific în astfel de momente, necesitând totodată şi supraveghere în Clinica de Toxicologie. Evoluţia este în acest moment una favorabilă“, a explicat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU, potrivit ziaruldeiasi.ro.
Medicii sunt sceptici cu privire la mărturiile copilei, bănuind că a consumat şi tărie, având în vedere valoarea mare a alcoolemiei din sânge.
O adolescentă de 16 ani și-a băut mințile! Ce alcoolemie avea în sânge
Te-ar putea interesa și în cât timp se elimină alcoolul! Citește mai jos despre asta:
Alcoolemia şi timpul în care aceasta se elimină în cazul unei persoane de 70 de kilograme, dacă a consumat:
* 100 ml palincă – 0,64 grame alcool pur la mie, care se elimină în 4 ore şi 10 minute;
* 100 ml lichior de 30 grade – 0,34 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore şi 10 minute;
* o bere de 500 ml – 0,20 grame alcool pur la mie, care se elimină în maxim 2 ore;
* 1 litru de vin – între 1,02 şi 1,37 grame alcool pur la mie, în funcţie de tăria vinului, care se elimină între 7 ore şi 9 ore.
Este recomandabil ca la aceste intervale de timp să se adauge 30 de minute, dacă s-a băut pe nemâncate, sau 2 ore, dacă s-a mâncat înainte pentru că acestea sunt intervalele în care concentraţia de alcool în sânge atinge valoarea maximă de la care se calculează timpul de eliminare.