Fiul lui Porumboiu, susţinut de Van Basten! Olandezul, invitat special la lansarea oficială a documentarului ”Fotbal infinit”

Vicentiu Dinescu   
în Fotbal international
16/02/2018, 13:50
Fiul lui Porumboiu, susţinut de Van Basten! Olandezul, invitat special la lansarea oficială a documentarului ”Fotbal infinit”

Conform news.ro, filmul porneşte de la ideile unui funcţionar din Vaslui care îşi pune întrebări despre regulile jocului de fotbal: ”De ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? Există vreun raport intim între fotbal şi viaţă?”.

Marco van Basten, în calitate de director tehnic al FIFA, militează şi el pentru schimbarea regulilor din fotbal. Olandezul doreşte, printre altele, renunţarea la cartonaşele galbene, loviturile de departajare şi la regula ofsaidului. Propunerile lui Van Basten au fost testate într-un meci pilot, din liga a treia olandeză, între FC Lisse şi Quick Boys.

Van Basten a marcat două goluri cu Steaua în finala CCE

În ”Fotbal infinit”, alături de personajul principal, Laurenţiu, apare şi Corneliu Porumboiu, care îşi joacă propriul rol: ”Tatăl meu a fost jucător de fotbal şi mai apoi a devenit arbitru internaţional, iar eu, la rândul meu, am făcut fotbal în adolescenţă, gândindu-mă că pot deveni profesionist. Pentru mine, să schimbi regulile jocului părea un soi de erezie. În acelaşi timp, m-a intrigat timpul îndelungat şi tenacitatea pe care Laurenţiu o investeşte încercând să schimbe fotbalul”.

De cealaltă parte, Laurenţiu Ginghină, protagonistul filmului, a transmis: ”Mă cunosc cu Corneliu din copilărie. Dar în toamna anului 2016, când m-a întrebat dacă sunt de acord să fiu implicat într-un film despre modificarea jocului de fotbal, am crezut că este o glumă. Apoi mă aşteptam ca proiectul să fie amânat sau anulat. Până la urmă a ieşit un film deopotrivă despre fotbal cât şi despre libertate”.

Marco van Basten, în vârstă de 53 de ani, a câştigat cu AC Milan de două ori Cupa Campionilor Europeni. Olandezul a marcat două goluri în finala din 1989, atunci când Milan a învins-o pe Steaua Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×