Premierul Tudose spune că a fost minţit! „Accept demisia sa, dacă şi-o dă”

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
11/01/2018, 10:55
Premierul Tudose spune că a fost minţit! „Accept demisia sa, dacă şi-o dă”

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seară că va accepta demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va înainta. El a spus că ministrul de Interne l-a minţit în privinţa propunerii de înlocuire a şefului Poliţiei din funcţie.

„Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: Sunt premierul, doriţi această funcţie? şi mi-a spus: Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept. Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia sa şi-a manisfestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

Tudose, foc şi pară pe Carmen Dan! Ministrul Internelor l-a minţit! 

Totodată, premierul Mihai Tudose a făcut declaraţii legate şi de numărul prea mare de ministere. Tudose a spus că şi-ar dori un Executiv al cărui număr de ministere să înceapă cu cifra 1, că şi-ar dori comasarea unora dintre acestea. Pe de altă parte, premierul a spus că, exceptând-o pe Carmen Dan, nu este niciun membru al guvernului cu care să nu poată lucra şi a precizat că nu face parte din nicio tabără din PSD.

„Un Guvern cu 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aş dori să înceapă cu 1. Că-s 11, că-s 19, să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulţime de pui. Le-aş dori comasate la loc. Elimină birocraţia. Să limităm cheltuielile, să eficientizăm actul administraţiei publice”, a declarat şeful Guvernului, adăugând că vrea un guvern mai suplu, să nu mai alerge cetăţeanul.

El a spus că nu face parte din nicio tabără, „din niciun trib”, ci este membru PSD. „Eu m-am angajat la debirocratizare. Stau în funcţia asta căt simt că pot să ceea ce cred că e bine. Dacă nu mai simt, mă duc acasă”, a precizat Tudose.binetului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×