Magistraţii au protestat luni în mai multe oraşe, nemulţumiţi de modificările legilor justiţiei şi ale Codurilor Penal şi de procedură penală. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, referindu-se la protestele magistraţilor, că aceştia pot protesta ca cetăţeni, dar din punct de vedere al funcţiilor pe care le ocupă, trebuie să respecte legile speciale şi Constituţia, precizând că va exprima un punct de vedere mai clar după ce se va documenta.
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, spune că magistraţii îşi doresc un dialog cu cei care vor să modificle legile după care funcţionează sistemul judicar şi susţine că magistraţii care au luat poziţie faţă de modificările care ar urma să fie făcute în Parlament la aceste legi „au luat o atitudine care la nivel european cu precizie înseamnă o lecţie anticorupţie”.
Magistraţii au protestat împotriva legilor justiţiei
„În calitate de cetăţeni, magistraţii îşi pot exercita toate drepturile pe care legea le conferă. În calitate de magistraţi, au restricţiile pe care le prevede Constituţia şi pe care le prevăd legile speciale. În calitate de cetăţeni, în mod organizat sau spontan, pot protesta. În calitate de magistraţi, trebuie să respecte legea fundamentală şi legile speciale. După ce mă voi documenta, voi exprima un punct de vedere mai documentat”, a precizat ministrul Justiţiei.
Luni, magistraţii de la mai multe instanţe din ţară şi din Capitală au protestat faţa de modificarea legilor Justiţiei şi faţă de preconizatele modificări ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17