Doi soţi din Iaşi au adoptat 7 copii de etnie romă! Când au ajuns acasă, au aflat că una dintre fete este un… GENIU!

Ionuţ Cataramă   
în Monden
25/01/2017, 21:37
Doi soţi din Iaşi au adoptat 7 copii de etnie romă! Când au ajuns acasă, au aflat că una dintre fete este un… GENIU! GALERIE FOTO

Doi soţi din judeţul Iaşi ne dau tuturor un suberb exemplu de umanitate. Au ales să fie părinţi pentru 11 copii: 4 ai lor şi 7 luaţi în plasament. La 76 de ani, Gheorghe Vătavu îşi aminteşte cu drag de primul copil căruia i-a salvat destinul: o fată care acum studiază la Sorbona.

Gheorghe Vătavu este cel mai vârstnic asistent maternal din Moldova. Fost şef de staţie CFR în comuna ieşeană Scânteia, bărbatul a continuat să muncească şi după ce a ieşit la pensie. Şi a ales cea mai grea meserie din câte există, cea de părinte. Prima fetiţă luată în grijă a fost Eliza, un copil de 8 ani de etnie romă. Nu a fost uşor, mărturişeste tatăl de împrumut.

Dar cu dragoste şi răbdare, copilul a reuşit performanţe care păreau rupte din filme. Eliza e în anul II la Sorbona şi are deja un loc de muncă în Paris.

Soţia lui, Eugenia, recunoaşte şi ea ca începutul a fost greu. Misiunea nu era doar de a creşte cât mai bine un copil de la stat, dar şi de a accepta răutăţile celor din jur.

Trei copii luaţi în plasament de Gheorghe şi Eugenia sunt acum adulţi. Acasă au mai rămas patru fete, pe care soţii Vătavu le pregătesc pentru viaţă. Florentina, Ingrid, Carina şi Ana. Ingrid a aflat deja că discriminarea e o realitate şi că familia în care te naşti poate fi un coşmar, scrietvr.ro. Ştie că, pentru a răzbi, trebuie sa muncească de 10 ori mai mult. Cu sprijinul părinţilor de la stat a ajuns să fie cea mai bună elevă din clasă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×