Sălbăticie de neimaginat într-o închisoare din Brazilia: 60 de morţi. Aproape 60 de oameni au murit într-un conflict izbucnit între două bande rivale într-o închisoare din Brazilia. Luptele au fost de o sălbăticie greu de imaginat – peniteciarul din oraşul Manaus (Amazon) arată ca după măcel, iar presa vorbeşte despre decapitări, trupuri mutilate şi corpuri spânzurate şi atârnate de zidurile închisorii.
În timpul revoltei au fost luaţi ostatici peste 70 de deţinuţi. Unii au fost executaţi, alţii au fost în cele din urmă eliberaţi.
Rudele îngrijorate venite să afle informaţii despre cei închişi acolo au dat peste o privelişte de filme horror – podeaua scăldată în sânge, cadavre atârnând pe pereţi, membre tăiate şi aruncate. Pe reţelele de socializare circulă deja imagini care sunt greu de suportat emoţional.
Trupele speciale au reuşit în cele din urmă să pătrundă în închisoare şi să pună capăt revoltei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Este cel mai sângeros incident petrecut într-o închisoare în Brazilia ultimilor 20 de ani, în condiţiile în care astfel de întâmplări au loc adesea în centrele de detenţie din Brazilia, supraaglomerate şi prost gestionate.
La închisoarea Anisio Jobim, unde s-a petrecut măcelul din prima zi a anului, se aflau 2.230 de deţinuţi, în condiţiile în care penitenciarul avea o capacitate de numai 590 de locuri.
Cel mai grav bilanţ al unei revolte petrecute într-o închisoare braziliană s-a înregistrat în 1992, la penitenciarul Carandiru, din statul Sao Paolo, când au murit 111 detinţi, aproape toţi fiind ucişi în timpul asaltului dat de poliţie pentru redobândirea controlului asupra închisorii.
Citeşte mai mult pe digi24