Asociată cu puterea absolută şi cu frumuseţea desăvârşită, regalitatea a suscitat dintotdeauna un interes maladiv din partea tuturor categoriilor sociale, de la nobilii în căutare de faimă şi înavuţire, până la pătura săracilor, mustind de vise şi speranţe.
Istoria este plină de regine faimoase, a căror frumuseţe a fost uneori hiperbolizată de cronicari. Vremurile s-au mai schimbat, însă frumuseţea s-a perpetuat, astfel că reginele şi prinţesele de acum păstrează acelaşi magnetism fascinant ca şi predecesoarele lor.
10. Prinţesa Tatiana, a Greciei şi Danemarcei
Pe 25 august 2010, Tatiana Ellinka Blatnik a devenit Prinţesa Tatiana a Greciei şi Danemarcei, după ce a spus „DA” în faţa ofiţerului stării civile, căsătorindu-se cu Prinţul Nikolas al Greciei şi Danemarcei. Nikolas este fiul fostului rege al Greciei, Constantin al II-lea, iar căsătoria celor doi a fost intens mediatizată. Tatiana are 35 de ani, s-a născut în Venezuela şi a crescut în Elveţia, iar originile sale sunt slave.
9. Prinţesa Madeleine a Suediei, Ducesă de Hälsingland şi Gästrikland
Asemenea prinţeselor din basme, Madeleine a crescut într-un palat, ea fiind fiica cea mică a Regelui Carl Gustav XVI al Suediei. Este o mare iubitoare de cai şi a participat la numeroase concursuri ecvestre. Totodată, îi place schiul şi, de asemenea, este pasionată de teatru şi artă. În 2013, Prinţesa Madeleine (33 ani) s-a căsătorit cu bancherul american Chris O’Neill (41 ani), pe care l-a cunoscut în perioada când locuia la New York. Cuplul are doi copii, Prinţesa Leonore (1 an şi 9 luni) şi Prinţul Nicolas (5 luni).
8. Prinţesa Beatrice Borromeo, de Monaco
Prinţul Pierre Casiraghi, fiul cel mic al Prinţesei Carolina de Monaco, arată ca un prinţ din poveştile Disney, farmecul său câştigând inimile a numeroase femei. Una singură a reuşit să-l vrăjescă iar pe 1 august 2015, la 27 de ani, el s-a căsătorit cu Beatrice Borromeo (30 ani), descendentă a vechii case aristocrate de Borromeo, din Italia. Beatrice a absolvit Facultatea de Drept, în 2010, la Universitatea Bocconi, din Milano, dar are o diplomă şi de la Universitatea Columbia, unde în mai 2012 a absolvit un Master în jurnalism.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
7. Prinţesa Sofia Hellqvist a Suediei, Ducesă de Värmland
Este soţia Prinţului Carl Philip al Suediei, cu care s-a căsătorit pe 13 iunie 2015, la Capela Regală a Palatului Regal din Stockholm. Cuplul a petrecut apoi trei săptămâni departe de lume, în Fiji. Sofia provine dintr-o familie simplă, iar familia regală a fost sceptică în privinţa mariajului. La fel ca în poveşti, dragostea prinţului a fost însă mai mare decât voinţa familiei, iar nunta a avut loc. Sofia are 30 de ani, iar soţul său, Prinţul Carl Philip al Suediei este cu şase ani mai mare, fiind născut pe 13 mai 1979.
6. Regina Letizia a Spaniei
Este soţia Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, iar înainte de căsătorie a lucrat ca jurnalistă. În 1998, la vârsta de 26 de ani ea s-a căsătorit civil cu Alonso Guerrero Perez, licenţiat în filosofie, scriitor şi profesor de literatură la liceul unde învăţase ea, dar a divorţat un an mai târziu. Pe 1 noiembrie 2003, Casa Regală spaniolă anunţa, spre surpriza generală, logodna Prinţului Felipe de Asturia cu Letizia Ortiz, aceasta mutându-se imediat la Palatul Zarzuela. Nunta a avut loc pe 22 mai 2004, la Catedrala Santa Maria de Real de la Almudena, din Madrid. Prima căsătorie a Letiziei fiind doar civilă, Biserica nu a considerat-o validă şi deci nu a fost nevoie de anularea ei înainte de căsătoria religioasă cu Prinţul de Asturia. Cuplul are doi copii, Leonor (10 ani) şi Sofia (8 ani).