90 de oameni au avut nevoie de medic la Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
20/05/2018, 11:43
90 de oameni au avut nevoie de medic la Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc
Pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc

Pelerinaj cu probleme pentru cel puțin 90 de persoane care au participat, sâmbătă, la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, au avut nevoie de îngrijiri medicale. O femeie de 71 de ani a suferit o fractură la picior, alţii au fost trataţi de lipotimii şi alte afecţiuni.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, Peter Szilard, a declarat că în cele patru puncte în care s-a desfăşurat activitatea de urgenţă au fost aproximativ 90 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, 17 pacienţi fiind transportaţi la Spitalul Municipal Miercurea Ciuc.

Președintele Ungariei, la pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc

„Au fost 90 de cazuri. 17 persoane au fost transportate la spital, deci au fost mai mulţi pacienţi transportaţi la spital decât în anii precedenţi. Lipotimiile şi crizele hipertensive au fost în număr mai mare, apoi luxaţiile, fracturile şi diferite traume. Au fost 17 cazuri de lipotimii, 15 crize hipertensive, 9 luxaţii, 7 fracturi, angine pectorale, consvulsii, cefalee, stări febrile. A fost un an mai liniştit, pelerinii au înţeles sugestiile noastre. Au fost pacienţi de toate vârstele, atât din România, cât şi din străinătate”, a spus Peter Szilard.

La slujba de Rusaliile catolice oficiată pe muntele Şumuleul Mic din Harghita au participat în total aproximativ 130.000 persoane, printre care s-a numărat și preşedintele Ungariei, Ader Janos, soţia sa, Anita Herczegh şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×