800 de milioane de euro se ascund în casele multor români. Ce comoară ai putea avea și tu în debara

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 13:46
800 de milioane de euro se ascund în casele multor români. Ce comoară ai putea avea și tu în debara
Peste 800 de milioane de euro valorează lucrurile pe care românii le țin în casă degeaba. Sursa foto: PRO TV

Potrivit site-ului de anunțuri online OLX, în casele românilor se găsesc obiecte care valorează peste 800 de milioane de euro. Este vorba despre obiecte care nu mai sunt folosite, dar sunt în stare funcțională. Foarte mulți oameni păstrează o serie de ustensile sau aparate electronice peste care se pune praful, dar care la o evaluare atentă ar valora destul de mult.

800 de milioane de euro au românii în case fără să știe

Radu Mihalca, un DJ din Bistrița, este unul din românii care are debaraua doldora de obiecte de care nu se poate despărți. Dacă le-ar vinde, ar primi 30.000 de lei doar de pe urma sculelor pentru muzică peste care s-au depus praful și pânzele de păianjen. Cele mai multe dintre obiectele ținute în casă, care nu mai sunt folosite, sunt telefoanele și apoi electrocasnicele.

În mod total neașteptat, cele mai puține obiecte păstrate de-a lungul timpului, conform unei analize realizate de OLX sunt jucăriile. 30% dintre românii care păstrează obiecte pe care nu le mai folosesc au convingerea că niciodată nu se știe când vor avea nevoie de acele lucruri, fapt pentru care nu le aruncă.

Jucăriile sunt la coada clasamentului privind obiectele pe care românii le păstrează ani de zile. Sursa foto: PRO TV

De ce suntem atât de strângăreți

Sociologul Ioan Hosu explică tendința românilor de a nu se descotorosi de lucruri pe care nu le mai folosesc de ani de zile. „Această practică a consumului excesiv nu ţine de o nevoie reală, ci de a demonstra unora sau altora că avem un statut social peste ceilalţi. Ştim foarte bine că ceea ce cumpărăm – fie alimente, fie produse – le subutilizăm”, a declarat sociologul pentru știrileprotv.ro.

Cei mai strângători români sunt cei din zona București-Ilfov. La polul opus se află locuitorii din sud-vestul Olteniei, conform studiului realizat de OLX în pesye 900 de sate și orașe din țară. La cercetare au participat 7.000 de persoane de diferite vârste.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×