72 de romi au fost repatriați de urgență! Elveția i-a trimis cu primul avion spre România

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 22:03
72 de romi au fost repatriați de urgență! Elveția i-a trimis cu primul avion spre România
72 de romi repatriați de elvețieni la Cluj-Napoca. Foto: Facebook Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca

Romii din Elveția au fost expluzați de către autoritățile locale din Geneva, în plină pandemie de coronavirus.

72 de romi au fost repatriați la Cluj-Napoca

Conform presei din Țara Cantoanelor, romii au rămas fără venituri din cauza crizei de coronavirus și fără nicio slujbă. Mai mult, romii au rămas pe drumuri din cauza lipsei de perspective.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Romii au fost aduși cu ajutorul unui zbor umanitar Caritas. „Situația devenea imposibilă pentru mai multe familii de romi din Geneva. Familiile de romi nu au reușit să se întoarcă în țara lor din cauza epidemiei de coronavirus, după ce granițele s-au închis una după alta.

Prin urmare, romii aflați în suferință au contactat Caritas și i-au rugat dacă pot să se întoarcă la ei în țară”, au explicat jurnaliștii elvețieni.

Conform sursei citate, romii vor fi duși în carantină timp de 14 zile de către autorități, lucru care ar fi imposibil de aplicat în Geneva. De asemenea, pe lângă ei 72 de romi, alți români au profitat de ocazie și s-au îmbarcat pe zborul umanitar.

Zborul a fost finanțat exclusiv de mai mulți „filantropi”, însă și autoritățile elvețiene au asigurat sprijin logistic.

Scandal cu românii din Dortmund

Ca o bizară coincidență, tot la Cluj-Napoca a avut loc miercuri un scandal cu 80 de români sosiți din Dortmund. Conform presei din Cluj-Napoca, oamenii au „făcut scandal, au înjurat și au strigat jos Guvernul”. Motivul? Oamenii sunt supărați că trebuie să intre în carantină, așa cum legea o prevede.

Angajații aeroportului au chemat forțele speciale al Jandarmeriei, pentru a se asigura că lucrurile nu vor degenera.

Românii încearcă în această perioadă să se întoarcă în România, cu toate că granițele au fost închise. Majoritatea au rămas fără surse de venit din cauza crizei de sănătate provocate de coronavirus. Mai mult, oamenii se tem că în străinătate nu ar primi ajutor medical în cazul în care s-ar îmbolnăvi.

  • 10,897 de cazuri de coronavirus au fost raportate în Elveția
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×