7 primari din Moldova înființează alianța ”Moldova Dezvoltă”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/12/2018, 19:33
7 primari din Moldova înființează alianța ”Moldova Dezvoltă”
Primarii a 7 municipii înființează alianța ”Moldova Dezvoltă”, pe modelul Alianței Vestului

Primarii a 7 municipii înființează alianța ”Moldova Dezvoltă”, pe modelul Alianței Vestului. Este vorba de Suceava, Iași, Piatra-Neamț, Roman, Botoșani, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, iar liderii acestor municipii au semnat, luni, un acord de cadru pentru înființarea acestei alinațe, la sediul Primăriei Suceava.

Primul obiectic al alianței este promovarea a două mari proiecte de infrastructură, anume: Autostrada est-vest, care are la bază fonduri asigurate de Comisia Europeană și Autostrada nord-sud, care să lege Moldova de București.

7 primari din Moldova vor înființa alianța ”Moldova Dezvoltă”

Primarul municipiului Suceava a menționat că, având în vedere problemele Moldovei, asocierea trebuia făcută de mult. ”Cred că asocierea pentru Moldova trebuia să o avem mai de mult, având în vedere faptul că problemele de aici sunt mult mai grave decât cele ale Vestului. Îi felicit pe cei patru primari vrednici din vestul ţării, dar nu avem nimic de-a face cu ei.

7 primari din Moldova înființează alianța ”Moldova Dezvoltă”
Primul obiectic al alianței este promovarea a două mari proiecte de infrastructură

Şi noi, în Moldova, avem primari vrednici, care şi-au făcut datoria, dar din cauza poziţionării noastre geografice, mai mult spre Est decât spre Vest, avem aceste probleme. Faptul că nu avem o autostradă care să lege Moldova de celelalte regiuni istorice, de Ardeal şi Bucureşti, e o mare problemă”, a spus Ion Lungu. Mai mult, acesta, într-o discuție purtată cu liderul statului, i-a amintit că dacă problemele nu se vor rezolva, Moldova este condamnată la subdezvoltare.

Primarul municipiului Suceava: ”Dacă problemele nu se rezolvă, Moldova e condamnată la subdezvoltare”

”Aşa cum i-am spus şi preşedintelui României, la şedinţa Asociaţiilor Municipiilor din România, în măsura în care aceste probleme nu se vor rezolva, Moldova este condamnată la subdezvoltare. 

7 primari din Moldova înființează alianța ”Moldova Dezvoltă”
Cei 7 primari din Moldova care vor să schimbe soarta acesteia

De aceea am decis, cei şapte primari care suntem aici, să facem acest parteneriat între localităţi, să fim un model de organizare pentru Moldova, să reprezentăm o putere de negociere la nivel guvernamental, european, dar şi cu alte organisme, în ideea de a dezvolta zona Moldovei”, a adăugat Lungu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×