Cinci lucruri pe care nu ai voie sub nicio formă să le faci în Arabia Saudită

Filon Stan   
în Hotnews
19/09/2017, 00:01
Cinci lucruri pe care nu ai voie sub nicio formă să le faci în Arabia Saudită

Obiceiuri Arabia Saudită! Atentatele din lumea arabă sunt la ordinea zilei, lucru care îi îngrozeşte pe europeni sau pe orice om cu scaun la cap! Mai sunt zone din Orientul Mijlociu care pot fi vizitate într-o oarecare siguranţă. Arabia Saudită este una dintre ele. Situată în vecinătatea Golfului Persic şi a Mării Roşii, Arabia Saudită este o ţară fascinantă, dar foarte diferită de statele occidentale. Înainte de a te grăbi să cauţi cel mai bun pachet turistic, te sfătuim să citeşti ce ai voie şi ce nu ai voie să faci în Arabia Saudită, apoi te hotărăşti dacă merită să dai banii agenţiei de turism.

Iată câteva lucruri la care trebuie să fii atent şi pe care nu trebuie să le faci în această ţară.

Carnea de porc este interzisă

Primul lucru pe care trebuie să-l ştii este că în Arabia Saudită nu vei găsi carne de porc. Fiind vorba de o ţară musulmană, populaţia de aici nu consumă carne de porc. Aşadar, în niciun magazin sau restaurant de aici nu vei găsi astfel de carne, iar toate celelalte feluri de carne trebuie să fie „halal”. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Obiceiuri Arabia Saudită! Cinematografele sunt interzise

În Arabia Saudită, afişarea corpului în public e ilegală

Orice femeie care călătoreşte în această ţară trebuie să ştie că legea interzice complet purtarea de haine care lasă corpul să se vadă. Mai mult, femeile sunt obligate să poarte hijab (un văl care acoperă faţa, lăsând doar ochii la vedere).

Distracţia, limitată

Dacă vrei să te distrezi, să ştii că nu vei putea merge la cinematograf sau teatru. În Arabia Saudită, orice formă de divertisment este cenzurată, iar cinematografele sunt inexistente. De asemenea, dacă îţi doreşti o vacanţă presărată cu petreceri, Arabia Saudită nu e recomandată. Alcoolul este complet interzis aici şi, dacă eşti prins consumând aşa ceva, poţi ajunge la închisoare. Pe aeroport, vameşii controlează atent toate bagajele, pentru a se asigura că nimeni nu intră în ţară cu alcool. Dacă eşti pasionat de fotografie, ai grijă unde şi la ce faci poze. Trebuie să ştii dinainte că fotografiatul în stradă este strict interzis.

Fără femei la volan

În Arabia Saudită nu vei vedea vreo femeie la volan. Activităţile pe care le pot face femeile sunt strict limitate, iar şofatul nu este permis. De asemenea, dacă eşti femeie, nu ai voie să ieşi singură în public, iar femeile necăsătorite nu se pot întâlni cu bărbaţi necăsătoriţi, chiar dacă sunt însoţite de prietene. Cu excepţia familiei, întâlnirile între persoane de sexe opuse sunt interzise.

Câinii şi pisicile n-au ce căuta aici

În 2006, autorităţile din Arabia Saudită au interzis vânzarea de câini şi pisici. Musulmanii conservatori dispreţuiesc câinii, considerându-i murdari. Mai mult, ei consideră că a avea un animal de companie este un obicei occidental, precum mâncarea fast food sau muzica pop. O altă cultură greu de pătruns şi de înţeles este cea chineză.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×