41 de oameni au murit într-un incendiu izbucnit la un spital din Coreea de Sud!

Filon Stan   
în Galerie foto
26/01/2018, 12:36
41 de oameni au murit într-un incendiu izbucnit la un spital din Coreea de Sud! GALERIE FOTO

Incendiu devastator în Coreea de Sud! Cel puţin 41 de persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite într-un incendiu care izbucnit la un spital din oraşul Miryang din Coreea de Sud, potrivit agenţiei de presă Yonhap. Incendiul ar fi izbucnit în camera de urgenţe a spitalului Sejong, specializat în cardiologie, scrie BBC. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

În jur de 200 de persoane se aflau în clădire şi într-un centru de îngrijire alăturat la momentul izbucnirii incendiului. Multe dintre aceste persoane au fost evacuate în siguranţă. Incendiul este cel mai grav din ultimii 10 ani, iar bilanţul persoanelor decedate ar putea să crească.

41 de morţi într-un incendiu izbucnit la un spital din Coreea de Sud

Pompierii au declarat pentru Yonhap că se pare că victimele au murit din cauza inhalării fumului. Mai multe dintre persoanele rănite se află în stare foarte gravă. Pompierul-şef Choi Man-woo a spus că încă nu este cunoscută cauza izbucnirii incendiului.

„Victimele sunt atât din spital, cât şi din centrul de îngijire. Câteva dintre acestea au murit în timp ce erau transportate la un alt spital”, a spus acesta pentru AFP. Potrivit pompierului, incendiul a izbucnit în jurul orei locale 07.30 (joi, la ora 22.30 GMT) şi a fost stins în aproximativ trei ore.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in va ţine o şedinţă de urgenţă pentru a discuta despre măsurile care se impun în urma acestui incendiu. Oraşul Miryang se află la aproximativ 270 de kilometri distanţă faţă de capitala Seul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×