350 de angajaţi, daţi afară înainte de Crăciun! Trei firme din România vor face disponibilizări colective

Mirela Apostol   
în Stiri mondene
03/12/2019, 18:40
350 de angajaţi, daţi afară înainte de Crăciun! Trei firme din România vor face disponibilizări colective
Mai multe firme vor face disponibilizări în decembrie. Sursa foto: Digi24

Trei firme au anunţat că în luna decembrie pregătesc disponbibilizări masive, în judeţul Olt.

Peste 350 de oameni, dată afară în decembrie

Peste 220 de angajaţi vor fi daţi afară de la o fabrică de componente auto din Balş, reprezentând majoritatea angajaţilor firmei respective.

Alţi 100 de angajaţi urmează să fie concediaţi de la o firmă ce lucrează în domeniul confecţiilor textile.

Elena Iordache, purtător de cuvţnt alAgenţiei Judeţe pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a anunţat că au fost depuse notificări de concedieri colective de către o firmă care se ocupă de fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, din Slatina, o firmă din Balş care are ca obiect de activitate fabricarea autovehiculelor de transport rutier şi o altă firmă din Caracal, care se ocupă cu confecţii textile:

„AJOFM Olt a fost notificată privind disponibilizări colective care ar urma să aibă loc în luna decembrie la trei agenţi economici din Slatina, Caracal şi Balş. Ar urma să fie disponibilizaţi în total 354 de angajaţi.

Luna viitoare vom şti exact câte persoane au fost afectate de disponibilizări colective deoarece sunt şi cazuri în care angajatorii renunţă la concedieri colective pentru că reuşesc să găsească noi contracte”, a spus Elena Iordache, citată de DCNews.

Fabrica auto din Balş ar urma chiar să fie închisă, iar conform presei locale, angajaţii se vor angaja la o altă fabrică de automobile, din Craiova, care se află la 30 de kilometri distanţă.

În judeţul Olt, au mai avut loc anul acesta şi alte disponibilizări, când 258 de angajaţi din construcţii au fost daţi afară.

Rata şomajului în Olt este de 5,40%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×