Iran este în topul țărilor undeva coronavirus face ravagii, astfel că oamenii recurg la tot felul de leacuri băbești pentru a se proteja de virus.
Contrabanda cu alcool, letală în Iral
Conform unor informații extrem de eronate, alcoolul metilic ar curăța corpul de orice urmă de coronavirus. Așadar, oamenii nu au stat pe gânduri și au băut în masă „spirtul” salvator, însă 300 de persoane au ajuns la morgă și 1000 sunt în stare gravă la spital.
Conform presei din Iran, un copil a orbit după ce a fost obligat e părinți să se „curețe” cu alcool metilic.
Experții susțin că situația e dramatică în Iran, iar cifrele reale ale numărului de infectați și morți sunt ascunse de guvern.
În aceste condiții, lipsa de educație a populației a dus la o intoxicare în masă cu alcool metilic în orașele Karaj și Yazd.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Aparent, traficanții de alcool etilic, care teoretic poate fi băut, îl înmulțesc cu alcool metilic, care este toxic, astfel că otrava e răspândită în rândul populației naive.
Extrem de important de reținut, în Iran consumul și comercializarea de alcool e interzisă prin lege, astfel că traficanții și producătorii ad-hoc de alcool adaugă în sticle tot felul de ingrediente letale, de cele mai multe ori din prostie.
De altfel, este un lucru extrem de comun în Iran ca oamenii să se intoxice atunci când cumpără alcool contrafăcut. Conform unor statistici oficiale, în 2018 peste 750 de oameni s-au intoxicat și 76 au decedat după ce au consumat „spirtoase” contrafăcute.
Alcoolul a fost interzis, din motive religioase în Iran, în 1979. Conform unor statistici, 5.7% din populație a consumat alcool cumpărat de la traficanți în 2017.
- 32.332 de cazuri de coronavirus au fost identificate în Iran
- 2.378 de persoane au decedat în Iran din cauza coronavirus