300 de oameni au murit și 1000 sunt în stare gravă după ce au băut alcool metilic în Iran

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 16:34
300 de oameni au murit și 1000 sunt în stare gravă după ce au băut alcool metilic în Iran
Iranul este lovită puternic de coronavirus. Foto: daily mail

Iran este în topul țărilor undeva coronavirus face ravagii, astfel că oamenii recurg la tot felul de leacuri băbești pentru a se proteja de virus.

Contrabanda cu alcool, letală în Iral

Conform unor informații extrem de eronate, alcoolul metilic ar curăța corpul de orice urmă de coronavirus. Așadar, oamenii nu au stat pe gânduri și au băut în masă „spirtul” salvator, însă 300 de persoane au ajuns la morgă și 1000 sunt în stare gravă la spital.

Conform presei din Iran, un copil a orbit după ce a fost obligat e părinți să se „curețe” cu alcool metilic.

Experții susțin că situația e dramatică în Iran, iar cifrele reale ale numărului de infectați și morți sunt ascunse de guvern.

În aceste condiții, lipsa de educație a populației a dus la o intoxicare în masă cu alcool metilic în orașele Karaj și Yazd.

Aparent, traficanții de alcool etilic, care teoretic poate fi băut, îl înmulțesc cu alcool metilic, care este toxic, astfel că otrava e răspândită în rândul populației naive.

Extrem de important de reținut, în Iran consumul și comercializarea de alcool e interzisă prin lege, astfel că traficanții și producătorii ad-hoc de alcool adaugă în sticle tot felul de ingrediente letale, de cele mai multe ori din prostie.

De altfel, este un lucru extrem de comun în Iran ca oamenii să se intoxice atunci când cumpără alcool contrafăcut. Conform unor statistici oficiale, în 2018 peste 750 de oameni s-au intoxicat și 76 au decedat după ce au consumat „spirtoase” contrafăcute.

Alcoolul a fost interzis, din motive religioase în Iran, în 1979. Conform unor statistici, 5.7% din populație a consumat alcool cumpărat de la traficanți în 2017.

  • 32.332 de cazuri de coronavirus au fost identificate în Iran
  • 2.378 de persoane au decedat în Iran din cauza coronavirus
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×