17 morți la o închisoare din Mexic, în urma unei altercații. Polițiștii din Zacatecas au descoperit mai multe arme în spatele gratiilor – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
02/01/2020, 08:31
17 morți la o închisoare din Mexic, în urma unei altercații. Polițiștii din Zacatecas au descoperit mai multe arme în spatele gratiilor – Video
Mai mulți morți la o închisoare din Mexic, în urma unei răfuieli. Sursa foto: captură China Xinhua Youtube

Momente de coșmar într-un penitenciar din Mexic. 17 persoane au murit la o pușcărie din statul mexican Zacatecas în urma unei altercații care ar fi apărut după un meci de fotbal jucat de deținuți.

17 morți la închisoarea din Zacatecas, Mexic

Închisoarea unde a avut loc acest masacru este una dintre cele mai aglomerate din statul centramaerican. Încăierarea a avut loc ieri la ora 14:30 la Centrul Regional de Reintegrare Socială din orașul Cieneguillas, aproape de capitala statului Zacatecas.

Autoritățle nu au vrut să comenteze prea mult răfuiala care s-a petrecut în spatele gratiilor, dar au ținut să menționeze că situația e ținută sub control, informează infobae.com.

Arme de foc și cuțite descoperite în celule

În pușcărie s-au descoperit trei arme de foc, iar unul dintre deținuți a fost arestat și probabil va fi dus la o închisoare de maximă siguranță după tragedia din prima zi a noului an.

Din celulele mai multor deținuți polițiștii au ridicat inclusiv briceaguri și cuțite, iar deținuții respectivi au fost sancționați pentru că nu au voie să deține arme albe.

Guvernul a luat act de cele întâmplate în Zacatecas și a declarat, prin reprezentanții săi, că va fi sporită securitatea din toate închisorile mexicane.

Disputa a apărut între cei închiși în urma unui meci de fotbal pe care l-au jucat, parte a activităților pe care aceștia le au în spatele gratiilor pentru a-i ajuta să iasă mai repede din închisoare.

Inițial s-a crezut că au murit 15 oameni, însă alți doi au fost confirmați ulterior de autoritățile din Zacatecas.

60 de deținuți au fost interogați și percheziționați în pușcărie în urma altercației care s-a lăsat cu decese. 120 dintre pușcăriași au fost mutați imediat pentru evitarea conflictelor sângeroase de tipul celui care s-a petrecut ieri.

În pușcăriile din Mexic continuă să dicteze clanurile mafiote, liderii cartelurilor de droguri. Chiar dacă sunt închiși, mulți dintre interlopii mexicani își exercită puterea și influența în spatele gratiilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×