14 polițiști au fost uciși într-o ambuscadă în Mexic. Fuseseră chemați într-o misiune

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 08:36
14 polițiști au fost uciși într-o ambuscadă în Mexic. Fuseseră chemați într-o misiune GALERIE FOTO
14 polițiști au fost uciși într-o ambuscadă în Mexic. Sursa foto: digi24.ro

Tragedie în Mexic, unde 14 polițiști au fost executați, după ce au pornit într-o misiune de salvare! Crima cu sânge rece a avut loc în statul Michoacan din vestul Mexicului, a anunţat Ministerul federal al Securităţii, relatează AFP, citată de Agerpres.

14 polițiști au fost uciși într-o ambuscadă în Mexic

Conform unor media locale, poliţiştii au răspuns la un apel de salvare, care s-a dovedit a fi însă o capcană a morții. Odată ajunși la fața locului indicat de așa-zisa victimă, s-au trezit că sunt luați la țintă de bărbaţi înarmaţi, într-o suburbie a oraşului Aguililla.

Atacatorii au plănuit totul de la bun început. Aceștia erau ascunşi încă din cursul dimineţii în vehicule blindate când au ajuns poliţiştii, tot conform mai multor media din regiune, care precizează că au fost proferate ameninţări din partea unor grupuri armate asupra autorităţilor, înainte de acest atac.

14 polițiști au fost uciși într-o ambuscadă în Mexic
14 polițiști au fost uciși într-o ambuscadă în Mexic. Sursa foto: publika.md

Atacatorii, protejați de mașini blindate

„Paisprezece poliţişti au murit în atacul care s-a produs în oraşul Aguililla”, în Michoacan, a transmis Ministerul pentru Securitate Publică pe contul său de Twitter.

Responsabilii poliţiei locale au dat asigurări într-un mesaj pe aceeaşi reţea de socializare că „se depun toate eforturile pentru a-i găsi pe autorii atacului”.

Statul Michoacan găzduieşte mai multe organizaţii criminale, ceea ce a contribuit la proliferarea de grupuri de autoapărare în aceşti ultimi ani. Se pare că cel mai periculos este să fii polițist în Mexic sau jurnalist, deoarece au fost uciși mulți ziariști, în ultimii ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×