10 locuri superbe din Europa, despre care probabil nu ai aflat până acum FOTO

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
16/02/2019, 15:20
10 locuri superbe din Europa, despre care probabil nu ai aflat până acum FOTO GALERIE FOTO
10 lucuri superbe din Europa

Dacă ești un împătimit al călătoriilor și îți place să cunoști detalii despre culturile din toată Europa, noi îți aducem 10 locuri superbe pe care puțini oameni le-au explorat. Sunt locuri pline de mister, de o frumusețe rară, care te vor lăsa cu gura căscată! Tu și prietenii tăi vă veți distra de minune, dacă veți pleca în călătoriile respective!

1 Orașul Ronda (Spania) era cunoscut sub acest nume încă de pe vremea lui Iulius Cezar și a fost înființat pe locul unei așezări pe care celții o numeau Arunda. Podul puente Novo este atracția principală a orașului, însă acesta are o istorie care îi înspăimântă pe turiști, dar îi și atrage. de pe acest pod erau aruncate femeile pe care oamenii le considerau vrăjitoare!

2 Insula rusească Kizhi adăpostește o minunăție! Biserica Kizhi Pogost are o înălțime de 37 metri, a fost construită acum mai bine de 300 de ani și este cea mai mare clădire din lemn construită de om. Situată pe o micuță insulă de pe lacul Onega, Rusia, în apropiere de granița cu Finlanda, această bijuterie din punct de vedere arhitectural nu doar că este cea mai mare de acest tip din lume, însă la construcția sa nu s-ar fi folosit nici măcar un singur cui. Structura, acoperită de 22 de cupole de mărime și formă diferite, a fost realizată din bușteni montați și interconectați cu ajutorul unor pironi tot din lemn.

3 Palatul Pena din orasul portughez Sintra este o adevărată atracție. Aici s-au inspirat mulți poeți care au scris apoi poezii și povești citite de milioane de oameni. Culorile și mozaicurile se împletesc perfect ca într-un tablou extrem de scump.

4 Orașul Alberobello este o minunăție arhitecturală. Principalele atracții sunt căsuțele numite “trulli”. Acestea sunt construite din bucăți de piatră, puse unele peste altele, fără a fi îmbinate cu vreun material care să le țină împreună… Măiestrie nu altceva! Trullii sunt construite direct pe pământ, fără a avea temelie, iar acoperișul este o continuare a pereților casei, fiind alcătuit doar din pietre.

5 Faial este a treia insulă ca mărime din arhipelagul Azore, Portugalia. Capitala insulei este Horta. Insula de asemenea este numită insula albastrului din Azore, pentru marea varietate de plaje și flori, și de asemenea unii locuitori ai Portugaliei o numesc Paradisul din Azore. Oferă de pe plajă o impresionantă vedere spre Vulcanul Pico. Populația este de 15.476 de locuitori, iar suprafața sa este de 173 km². Insula face parte din grupul central din Azore. Este un punct mai înalt deecât Cabeço Gordo, cu o înălțime de 1.043m.

6 Civita este o parte a comunei Bagnoregio din zona Viterbo si a fost declarat unul dintre cele mai frumoase “borgo” din Italia. Este situat pe un con din tuf vulcanic, la o inaltime de 443 metri deasupra vaii. Numele de Bagnoregio vine de la Balneum Regis, baile regelui si i-a fost atribuit de regele Desiderio al Longobarzilor care s-a vindecat de o boala grava folosind baile termale din aceasta zona. Civita a fost fondat acum 2500 de ani de catre etrusci si se poate ajunge la el traversand un pod enorm peste o vale adanca.

7 Kylemore Abbey, din Irlanda este un alt punct de atracție care nu trebuie ratat. Aceasta este o mănăstire construită în anul 1920 pe teritoriul castelului Kylemore.

 

8 Insula Skye este superbă! Face parte din arhipelagul Hebridelor interioare în nord-vestul Scoției, Regatul Unit și este unul dintre puținele locuri unde omul nu a intervenit. Este la fel ca acum sute și sute de ani, iar peisajele sunt sălbatic de frumoase!

9 Insula Burano o găsiți la aproximativ 40 de minute distanță de Veneția! Aici casele sunt vopsite în culori foarte vii, iar locul este parcă rupt din povești. Iubirile se sudează aici pentru toată viața.

10 Hvar deține cu mândrie mai multe superlative în Croatia. Este petecul de pământ cel mai însorit din întreaga țară, este insula cea mai luxoasă, și este una dintre cele mai populare destinații din Croația.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×