Vremea rea a făcut ravagii în țară! Nu se vor face cursuri în 59 de unități! Județele în care s-au închis școlile

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 09:07
Vremea rea a făcut ravagii în țară! Nu se vor face cursuri în 59 de unități! Județele în care s-au închis școlile GALERIE FOTO
Vremea rea a făcut ravagii în țară! Nu se vor face cursuri în 59 de unități! Județele în care s-au închis școlile

Vremea rea a închis școlile în țară! S-au suspendat cursurile în 59 de unităţi de învăţământ preuniversitar. Județele care au fost afectate sunt Maramureş, Cluj şi Harghita. Autoritățile au apelat la această măsură din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Vremea rea din nordul țării a ținut copiii acasă, în ziua de vineri, 18 ianuarie 2019. “Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situaţii de urgenţă, cursurile şcolare din 59 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţele Maramureş (56), Cluj (2) şi Harghita (1) vor fi suspendate integral vineri, 18 ianuarie 2019”, a informat Ministerul Educației Naționale într-un comunicat.

S-au închis azi 59 de școli în toată țara, din cauza vremii! Județul cel mai afectat este Maramureș

Vineri nu se fac cursuri în 59 de școli din țară. Vremea rea care a făcut ravagii în partea de nord a țării  a dus la închiderea unor unității de învățământ din zonele afectate de ninsoare. Anunțul Ministerului Educației Naținale a anunțat că în 3 județe cursurile au de suferit. Cel mai afectat este Maramureș cu 56 de școli închise vineri. Mnisterul a anunțat că orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ în parte, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene.

Cel mai afectat este județul Maramureș, cu 56 de școli închise vineri. Ministerul a anunțat că orele de curs vor fi recuperate

La propunerea primarului Cătălin Cherecheș, vineri, 18.01.2019, nu se vor ține cursurile în întreg sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare. Conform edilului, care a anunțat pe Facebook suspendarea orelor, “motivul suspendării activităților în sistemul școlar și preșcolar băimărean este generat de necesitatea unităților de învățământ în a proceda, de urgență, la deszăpezirea incintelor pe care le administrează, respectiv zonele de acces spre aceste instituții.  În sprijinul unităților de învățământ vor fi puse la dispoziție, de către autoritatea locală, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acțiunii de deszăpezire”, a anunțat primarul din Baia Mare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×