Școlile din România închise joi și vineri, din cauza ninsorii

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 19:46
Școlile din România închise joi și vineri, din cauza ninsorii
Joi și vineri se închid școlile în Baia Mare

La propunerea primarului Cătălin Cherecheș, în zilele de joi, 17.01.2019 și vineri, 18.01.2019, nu se vor ține cursurile în întreg sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare. În discuție intră grădinițe, școli, licee și colegii. Conform edilului, care a anunțat pe Facebook suspendarea orelor, “motivul suspendării activităților în sistemul școlar și preșcolar băimărean este generat de necesitatea unităților de învățământ în a proceda, de urgență, la deszăpezirea incintelor pe care le administrează, respectiv zonele de acces spre aceste instituții.

În sprijinul unităților de învățământ vor fi puse la dispoziție, de către autoritatea locală, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acțiunii de deszăpezire”, a anunțat primarul Municipiului Baia Mare.

Școli închise joi și vineri, din cauza ninsorii

Potrivit meteorologilor ANM, iarna nu ne dă pace, chiar dacă mulți deja s-au săturat de ea. “Te poţi aştepta ca odată cu încălzirea globală în următoarele decenii iarna să nu mai fie cea pe care o cunoşteam noi şi să fie practic o succesiune de episoade calde şi reci, per total poţi să ai o iarnă caldă în medie, dar cu episoade limitate în timp foarte severe, şi lucrurile se pot aşeza cu totul altfel decât eram obişnuiţi. E o caracteristică a schimbării climei din păcate”, a informat climatologul ANM Roxana Bojariu.

Școlile din România închise joi și vineri, din cauza ninsorii
În zilele de joi, 17.01.2019 și vineri, 18.01.2019, nu se vor ține cursurile în întreg sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare

“Devine din ce în ce mai clar că schimbarea climatică nu înseamnă doar încălzire graduală şi nu înseamnă doar modificări în regimul mediu, ci se schimbă tiparele vremii. Se schimbă caracteristicile schimbului de căldură şi umiditate între componentele sistemului climatic”, a adăugat specialistul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×