Școli închise, în România? Ce se întâmplă în țară, după prelungirea codului galben de viscol și ninsoare

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 15:51
Școli închise, în România? Ce se întâmplă în țară, după prelungirea codului galben de viscol și ninsoare GALERIE FOTO
Școli închise în România din cauza gerului? Care este situaia în țară?

Vremea nu contenește să fie mai blândă, astfel că școlile vor fi închise. Elevii se pot bucura o încă ceva zile libere. În situațiile excepționale, unde sistemul de încălzire nu funcționează, iar ninsorile sunt abundente, elevii nu vor veni la școală. Inspectoratele școlare se gândesc serios la prelungirea vacanței de iarnă din care se întorc unii elevi chiar în cursul zilei de luni.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben pentru ninsoare și viscol pentru duminică, 13 ianuarie, de la orele 15:00, unde precipitațiile cuprind părțile de vest, nord-vest și centurl teritoriului României. Din păcate, astfel de probleme ale închiderii școlilor au apărut și în luna decembrie.

Școli închise? Școlarii se vor bucura de zile în plus la vacanța de iarnă?

Codul galben de ninsoare și viscol pare că vrea să lungească vacanța de iarnă a elevilor, astfel că școlile care au probleme cu instalația de încălzire vor rămâne închise. „În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al școlii, inspectoratele școlare județene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificari ale structurii anului școlar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.

Vrmea rea se resimte în școli
Vrmea rea se resimte în școli

În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ, cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv ISMB”, precizează în fiecare an Ministerul Educației. De asemenea, aceste probleme ale școlilor închise s-au pus și în luna decembrie a anului trecut, la primele zăpezi.  „Am făcut propunerile de suspendare a cursurilor pentru luni şi marţi pentru siguranţa elevilor. În Timişoara, cu precădere, încercarea părinţilor de a-i deplasa pe copii la şcoală cu maşinile va bloca şi mai rău circulaţia”,  a afirmat Aura Danielescu, inspecatorul școlar general al județului Timiș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×