Școli închise din cauza frigului! ”Nu avem ce face. Afară plouă și e frig, în clase e frig”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
19/11/2018, 19:00
Școli închise din cauza frigului! ”Nu avem ce face. Afară plouă și e frig, în clase e frig”
Multe școli și-au închis porțile din cauza frigului

Încă două școli au fost închise din cauza frigului!Astăzi, 19 noiembrie 2018, au fost suspendate cursurile Liceului Tehnologic ”Sf. Maria” și Scoala nr. 17 din Galați. Directorii instituții de învățământ au trimis elevii la casele lor din cauza gerului din clase. De altfel, la cele două școli nu se vor ține cursuri nici marți, până la finalizarea lucrărilor. Cu mai multe amănunte a venit Anda Barbu, directorul de la Scoala nr. 17. Aceasta a menționat că până marți, 20 noiembrie, speră să se rezolve situația, asta pentru ca miercuri, 21 noiembrie, învățăceii să se întoarcă în băncile școlii. ”Nu am avut ce face. Afară plouă și e frig, în clase e frig. Avem promisiuni că până marți se va rezolva situația, iar miercuri, vom putea reveni la școală”, a declarat Anca Barbu pentru viața-liberă.ro.

Suspicios ar fi că, deși s-a lucrat sâmbătă și duminică la unele instituții de învățământ pentru un mai bun mers al centralelor termice, nu s-a reușit peste tot. Totodată, și directorul Liceului CFR a dezvăluit în ce stadiu se află școala pe care o conduce, în legătură cu sistemul de încălzire din dotare. Potrivit spuselor lui, nici acolo situația nu este roz, căci orele au fost suspendate azi, 19 noiembrie. ”S-a lucrat, dar nu s-au terminat lucrările. Avem promisiuni că luni. Prin urmare, le cerem copiilor să rămână acasă”, a spus directorul de la CFR, Gică Bota Condurache.

Școli închise din cauza frigului! ”Cârpim aici, se sparge dincolo. Trebuie înlocuită toată”

alte doua scoli au fost inchise din cauza frigului
Încă două școli au fost închise din cauza frigului

Printre liceele care și-au închis porțile se află și Liceul Tehnologic ”Traian Vuia”. Jurnaliștii de la sursa menționată mai sus au aflat, de la directorul Gelu Homner, că în intituția de învățământ nu s-a reușit racordarea la gaze, iar cei 80 de elevi din internat au fost informați să rămână la casele lor în zilele de luni și marți. Cât despre un alt liceu care s-ar înscrie alături de cele numite mai sus pe lista ”Școli închise” se află și Colegiul Național ”Costache Negi” despre care nu s-a aflat niciun răspuns concret în legătură cu menținerea cursurilor și căldura din clase.

”La noi s-au făcut racordurile de vineri seară, sâmbătă am dat drumul la centrală și, după trei ore de funcționat normal, s-a spart o țeavă. Acum lucrăm cu muncitorii noștri s-o reparăm. Nu știm dacă vom reuși, deci nu știm încă dacă suspendăm cursurile sau nu. Era de așteptat, la o instalație veche cum este a noastră, să avem probleme”, a declarat directorul de la CNCN, Andra Ionescu. În finalul declarației sale, aceasta a spus crudul adevăr: ”Cârpim aici, se sparge dincolo. Trebuie înlocuită toată”, a încheiat Andra Ionescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×