Viorica Dăncilă, reacție după ședința CSAT: Președintele nu poate prelungi mandatul șefului Armatei

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
28/12/2018, 14:23
Viorica Dăncilă, reacție după ședința CSAT: Președintele nu poate prelungi mandatul șefului Armatei GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă, atac la președintele Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă a contestat dreptul președintelui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Armatei Române. Primul ministru a reacționat după ce Președintele a refuzat propunerea ministrului Apărării Naționale, Dumitru Scarlat și i-a prelungit mandatul actualului șef, generalul Nicolae Ciucă. Viorica Dăncilă spune că Iohannis a creat un conflict de natură constituțională între Guvern și instituția pe care o conduce.

Premierul Viorica Dăncilă a atacat decizia președintelui, care nu ar fi avut prerogativele de a prelungi mandatul actualului șef al Statului Major. „În privința CSAT privind organizarea și functionarea Ministerului Apărării Naționale, Președintele nu are atribuția de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Armatei Române. Numirea si prelungirea se fac numai la propunerea ministrului cu avizul primului ministru, iar azi în sedința CSAT, nu s-a discutat posibilitatea prelungirii actualului mandat al şefului Statului Major al Armatei Române.”, a spus primul ministru.

Viorica Dăncilă, reacție după ce Iohannis a refuzat propunerea PSD pentru funcția de şef al Statului Major al Armatei Române

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a premeditat acest refuz și că nu a respectat legea când a semnat decretul de a prelungi actualul mandat al generalului Nicolae Ciucă. „Decretul semnat de președinte nu respectă prevederile de legalitate și creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională. Nu vorbesc aici de nume, ci strict de respectarea legii. Nici în acest caz președintele nu a explicat refuzul său de a accepta noua propunere.”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă, din nou în conflict cu Klaus Iohannis

După ședința CSAT de astăzi, președintele Klaus Iohannis a decis să semneze un decret prin care șeful statului a prelungit numirea în funcție a actualului șef al Statului Major al Armatei Române. Mandatul actualului șef, generalul Nicolae Ciucă, expiră pe 31 decembrie 2018, iar președintele a refuzat noua propunere a ministrului Ministerului Apărării Naționale, generalul Dumitru Scarlat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×