Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis! Au vorbit iar despre numirea miniștrilor

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 09:41
Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis! Au vorbit iar despre numirea miniștrilor GALERIE FOTO

Klaus Iohannis a fost sunat de Viorica Dăncilă! Cei doi au vorbit din nou despre numirea miniștrilor pe care PSD-ul îi propune și președintele îi tot refuză. „Eu am sunat ieri la domnul preşedinte Iohannis, l-am rugat ca să dea un răspuns referitor la cele două portofolii, pentru că vin la Bruxelles şi e neplăcut pentru noi să spunem că încă această criză legată de nominalizarea celor doi miniştri continuă.”, a dezvăluit premierul Viorica Dăncilă la RTV.

Viorica Dăncilă a spus că l-a sunat pe președinte, pentru a rezolva situaţia celor două portofolii care nu au nici acum miniştri titulari, la Dezvoltare Regională şi Transporturi. Klaus Iohannis încă nu i-a dat premierului un răspuns ferm în această situație. Pe 22 ianuarie, Klaus Iohannis a declarat că cele două propuneri ale premierului Viorica Dăncilă, trimise a patra oară, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi la Transporturi, sunt analizate. Tot atunci președintele a anunțat că se va da un răspuns, „într-un timp rezonabil”. Acum Viorica Dăncilă nu a mai avut răbdare și l-a sunat pe președintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis! Nu mi-a spus ce răspuns va da, decât că va da un răspuns

Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis! Cei doi au vorbit din nou despre numirile miniștrilor. Președintele i-a făcut la telefon o promisiune premierului. „Domnul preşedinte a promis că în următoarele zile va da un răspuns. Nu mi-a spus ce răspuns va da, decât că va da un răspuns.”, a povestit Viorica Dăncilă, care nu ar fi surprinsă dacă ar primi un nou refuz. „Am luat în calcul şi acest aspect, dar în această situaţie vom avea un Comitet Executiv Naţional, ne vom sfătui cu membrii CEx şi vom vedea ce decizie luăm. Trebuie să avem în vedere două aspecte: ori mergem la Curtea Constituţională ori găsim o soluţie foarte rapidă”, a spus premierul.

Celor două portofolii, la Dezvoltare Regională şi Transporturi, nu au nici acum miniştri titulari

După ce s-a vehiculat că Viorica Dăncilă ar fi tentată să candideze la europarlamentare, premierul a clarificat situația. „Nici nu se pune problema să candidez la alegerile europarlamentare. Mi-am asumat în faţa Parlamentului, în faţa cetăţenilor implementarea unui program de guvernare şi vreau să mă ţin de această promisiune. Am luat măsuri care au dus la creşterea veniturilor populaţiei, am reuşit să obţinem într-un singur an rezultate economice mai bune decât alte guverne într-un întreg mandat şi din funcţia de prim-ministru alături de coaliţia PSD-ALDE vom continua pe această linie. Deci, nu se pune problema să plec, să candidez la europarlamentare, pentru că eu trebuie să dau dovadă de seriozitate, să duc la bun sfârşit ce am început.”, a explicat premierul României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×