Viorica Dăncilă, declarație controversată: ”Guvernul a scos ţara din noroaie”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/02/2019, 13:06
Viorica Dăncilă, declarație controversată: ”Guvernul a scos ţara din noroaie” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă, declarații de necrezut despre Guvern!

Viorica Dăncilă, laude la adresa Guvernului! Premierul României a declarat în cursul zilei de luni, 18 februarie, că Guvernul a scos ”ţara din noroaie” cu ajutorul implementării PNDL 1 și PNDL 2. Aceasta a mai adăugat și faptul că 70% din finanțările prin cele două programe au ajuns spre mediul rural. De asemenea, a mai specificat cum în investițiile din mediul rural s-au numărat: 2.689 sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, 1.776 unităţi de învăţământ, din care 880 de creşe şi grădiniţe şi 3.948 de drumuri, poduri şi podeţe.

Astfel, pentru o alocare de 330 milioane de euro se află în competiţie în diverse etape de evaluare un total de 778 de cereri de finanţare în valoare de peste 780 de milioane de euro depuse de unităţile administrativ-teritoriale, din care 357 sunt la nivelul comunelor în valoare de aproximativ 395 milioane de euro. Pentru că numărul de cereri este foarte mare, am solicitat celor responsabili să identifice soluţii pentru a contracta cât mai multe din proiectele depuse.”

Viorica Dăncilă, despre Guvern: „am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că Guvernul a ajutat mult oamenii din părțile rurale cu ajutorul programelor PNDL 1 şi PNDL 2. “Succesul programului PNDL 1 (…) ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic. Aşa cum ştiţi, peste 70% din finanţarea atât din PNDL 1, cât şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune, demonstrând astfel că modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete puse în practică. Astfel, din 12.681 obiective de investiţii în mediul rural sunt finanţate 10.387, în valoare de 34,25 miliarde lei”, a explicat Viorica Dăncilă, conform Agerpres.

Vioricca Dăncilă, laude la adresa Guvernului
Viorica Dăncilă, laude la adresa Guvernului

De asemenea, Dăncilă a mai adăugat declarațiilor și faptul că prin programele în cauză s-a reușit ca în mediul rural să se înființeze; 2.689 sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, 1.776 unităţi de învăţământ, din care 880 de creşe şi grădiniţe şi 3.948 de drumuri, poduri şi podeţe.„Începând din ianuarie 2018 au fost deschise şi apelurile pentru infrastructura preşcolară şi şcolară. Mă refer la grădiniţe şi şcoli finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020”, a spus premierul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×