Vești bune pentru bugetari: „După o viață de muncă, li se asigură nivelul minim de trai”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/11/2018, 13:16
Vești bune pentru bugetari: „După o viață de muncă, li se asigură nivelul minim de trai”
Vești bune pentru bugetari! Aceștia vor rămâne la același loc de muncă până la pensionare

Bugetarii au parte de o veste foarte bună zilele acestea, pentru că s-a decis ca funcționarilor să li se păstreze postul până la perioada destinată pensionării. Este vorba de o propunere legislativă care vizează statului funcționarilor publici.

Se pare că articolul 100, din Legea cu numărul 188/1999, anunță faptul că cei care au vechime într-o instituție, alături de calificative foarte bune, vor avea postul pe care îl ocupă până la pensie.

Mii de bugetari pot avea un loc garantat până la pensie

Un act normativ care este înregistrat de Senat anunță o veste foarte bună pentru fucționarii publici. Este vorba de angajații aleșii, cu calificative foarte bune la evaluările efectuate periodic, pot avea locul de muncă fix până în puctul în care ajung la vârsta necesară pensionării. Cei care pot beneficia de Legea 188/1999, articolul 100, sunt cei care au o vechime în instituția în cauză de cel puțin zece ani de zile, plus calificativele de evaluare.

De asemenea, aceasta se aplică și funcționarilor publici care au un minim de 3 ani în aceeași instituție, fapt ce înseamnă că nu vor mai putea fi dați afară. „În caz de disponibilizare în urma reorganizării autorităţilor sau instituţiilor publice, funcţionarii publici care se apropie de vârsta de pensionare rămân, după o viaţă de muncă, până la pensionare, fără un venit care să le asigure nivelul minim de trai”, potrivit inițiatorilor. „Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabilește prin Hotărâre de Guvern zilele de muncă pentru care se acordă zile libere, care preced și care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care recuperează acesta. Prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanțele astfel stabilite, turiștii își pot planifica în acest sens mini-vacanțe iar agențiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase”, specifică proiectul de lege al Codului Muncii într-un act normativ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×