Lovitură pentru Guvern: Funcţionarii publici dau în judecată Executivul Dăncilă!

in Stiri de ultima ora
13/02/2018, 11:34
Lovitură pentru Guvern: Funcţionarii publici dau în judecată Executivul Dăncilă!

Potrivit sindicatelor din administraţia publică, statul nu a respectat o obligaţie legală în cazul a 30.000 de funcţionari din administraţia publică centrală, aceea de a majora salariile brute astfel încât transferul contribuţiilor să nu ducă la o diminuare a netului.

„30 de mii de funcţionari din Administraţia publică centrală nu au beneficiat de intervenţia statului ca să nu fie afectate salariile nete. Statul este obligat de Ordonanţa 90/2017 să ajusteze brutul. La unii au dat banii, la alţii au dat doar parţial sau nu au dat deloc”, a declarat la Realitatea TV Sebastian Oprescu, liderul sindicatelor din administraţia publică.

Tăierea salariilor din administraţia publică vine ca urmare a trecerii contribuţiei de la angajator la angajat, dar şi ca urmare a aplicării noii legi a salarizării.

Ştirea MOMENTULUI

Loto 6 din 49. Rezultatele tragerii Loto 6 din 49, numerele de duminică, 22 iulie 2018!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.