Vești bune de la ANAF! Decizia luată de Mihaela Triculescu. Intră în vigoare de la 1 februarie

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
26/01/2019, 15:45
Vești bune de la ANAF! Decizia luată de Mihaela Triculescu. Intră în vigoare de la 1 februarie
Vești bune de la ANAF! Ce decizie a luat Mihaela Triculescu?

La începutul mandatului său de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu vine cu o măsură de bun augur pentru români.  Conform comunicatului publicat pe site-ul oficial, aceasta, proaspăt instalată în principala funcție de conducere a ANAF, a luat decizia de a simplifica o procedură care ne provoca serioase bătăi de cap. Totul urmează să intre în vigoare de la 1 februarie, fiind adoptat un ordin în această privință.

Astfel, persoanele impozabile vor putea obține codul de TVA, chiar în ziua depunerii solicitării respective, fără a mai fi nevoie să parcurgă o întreagă procedură de audiere, cum s-a întâmplat până acum. În plus, declarația pe propria răspundere, de care este nevoie pentru obținerea codului TVA,  va putea fi de acum transmisă mult mai ușor,  în format electronic. „Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, doamna Mihaela Triculescu, a adoptat ordinul prin care simplifică semnificativ procedura de înregistrare în scopuri de TVA și acordă posibilitatea persoanelor impozabile să obțină codul de TVA în aceeași zi cu depunerea solicitării, fără a parcurge procedura de audiere.În vederea obținerii rapide a codului de TVA, declarația pe proprie răspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanță”.

De acum vei putea obține mai ușor codul de TVA

Totodată, noua modalitate ce urmează a fi introdusă de la 1 februarie, aduce și clarificări privind documentația necesară pentru obținerea codului de TVA. Astfel, cei interesați vor avea nevoie de o „Declarație pe proprie răspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”. Aceasta odată completată, va fi supusă verificărilor  ANAF,  în privința corectitudinii datelor furnizate. Verificarea va fi efectuată după aprobarea hotărârii de înregistrare în scopuri de TVA, în maxim 15 zile din momentul în care solicitarea a fost depusă.

Vești foarte bune de la ANAF!
Vești foarte bune de la ANAF!

„Ministerul Finanțelor Publice, prin intermediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, urmărește creșterea conformării voluntare și combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activității administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare ăi consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor și soluțiilor viabile”, se arată în comunicatul transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×