Un analist financiar face un anunț devastator: „Leul se va prăbuși, vor scădea toate veniturile”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 14:14
Un analist financiar face un anunț devastator: „Leul se va prăbuși, vor scădea toate veniturile” GALERIE FOTO
Un analist financiar anunță că leul se va prăbuși, iar veniturile vor scădea

Un analist financiar a făcut un anunț devastator pe pagina personală de Facebook. Andrei Caramitru susține că planul PSD este acela de a tăia din cheltuielile de la stat, în condițiile unui deficit bugetar uriaș. Previziunile sunt sumbre, scrie analistul financiar, „leul se va prăbuși, iar veniturile vor scădea.”

„Cu deficitul budgetar uriaș pe care îl au, PSD-iștii ar trebui să taie cheltuielile la stat. Însă nu vor face asta în ani electorali. De ce fac atâta scandal despre Robor și pun presiune pe BNR? Pentru că încearcă următoarea schemă:

  • să forțeze Robor-ul sa fie sub inflație (prin taxele impuse băncilor plus presiune pe BNR să dea drumul la lichiditate în sistem)
  • dacă Robor-ul este prea mic și nu compensează inflația, leul o sa scadă substanțial (spre 5-5.5) – de ce ai investi într-o monedă care îți dă randament prea mic?
  • leul scăzând, inflația crește și mai mult (pentru că prețurile produselor din import – cumpărate în EUR, se scumpesc)
  • speră prin presiuni pe BNR să îi forțeze să folosească rezerva lor pentru protejarea leului (cumpără cu EUR din rezervă lei pentru a-l susține – deci rezerva scade accelerat)”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Un analist financiar anunță că leul se va prăbuși, iar veniturile vor scădea

„Povestea lor va fi următoarea: am crescut salariile cum am promis. Prețurile au crescut din cauza multinaționalelor și leul a scăzut din cauza băncilor care ne exploatează. Rezultatul este cel mai rău posibil – scad TOATE veniturile, leul prăbușindu-se. Nu e deloc sigur că le reușește schema însă – BNR e independentă, Isarescu e încă la comenzi până în octombrie. Obiectivul Băncii – conform legii – este să reducă inflația, nu sa o crească . Deci va fi al naibii de complicat”, mai scrie Andrei Caramitru.

Analistul financiar a făcut și câteva recomandări pentru perioada următoare: „Vă recomand să nu mai aveți lei în conturi (schimbați in EUR), să vă setați salarii și contracte în EUR, să aveți conturi și firme stabilite în afara României (Estonia de exemplu pentru firme, Revolut pentru cont bancar) pentru a evita atacuri și abuzuri ANAF. Și să vă puneți centurile, o sa fie un an foarte greu!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×