Tudorel Toader, scrisoare către membrii UE împotriva Laurei Codruța Kovesi

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
13/02/2019, 22:02
Tudorel Toader, scrisoare către membrii UE împotriva Laurei Codruța Kovesi GALERIE FOTO
Tudorel Toader, scrisoare către membrii UE împotriva Laurei Codruța Kovesi

Tudorel Toader nu se lasă! Ministrul Justiției, în prezent președintele Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), le-a trimis omologilor din celelalte țări membre o scrisoare prin care explică unele decizii ale CCR. Tudorel Toader scrie despre situaţia protocoalelor secrete din România unde Laura Codruța Kovesi a jucat un rol important. Kovesi nu este numită personal ci doar prin funcţia pe care aceasta a avut-o de procuror genaral DNA. Singura excepţie este fraza de încheiere. „Printre semnatarii acestor pacte secrete si antidemocratice a fost Laura Codruta Kövesi”, a scris Tudorel Toader.

„Stimate domnule ministru, în contextul discuțiilor privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în principal și în subsidiar, un conflict de constituționalitatea dintre Guvernul României și Președintele României, generată de refuzul Președintelui României de a pune în aplicare cererea de concediere a Procurorului șef al Departamentului Național Anticorupție, vă rog să îmi permiteți să prezint mai jos câteva aspecte incluse în Decizia Curții Constituționale nr. 358/30 mai 2018.”, și-a început ministrul Justiției scrisoarea.

Tudorel Toader a trimis o scrisoare către membrii UE în care scrie că Laura Codruța Kovesi a semnat pactele antidemocratice

Ministrul Justiției a trimis o scrisoare către toţi miniştrii de Justiţie din UE  în care a încercat să explice ce rău a făcut DNA-ul cât timp a fost condus de Laura Codruța Kovesi. „Protocoalele, de când au fost declarate neconstituționale, aduc aminte de amestecul politicului, de Securitate și de aplicarea legilor atât de cunoscută în țara noastră în perioada regimului comunist. Printre semnatarii acestor pacte secrete si antidemocratice a fost Laura Codruta Kövesi”, a scris Tudorel Toader.

Laura Codruța Kovesi, atacată de Tudorel Toader printr-o scrisoare adresată miniștrilor de justiție din țările UE

„În ultimele săptămâni, a avut loc o discuție importantă pe plan internațional despre o serie de protocoale semnate între serviciul de informații al României, SRI și diverse instituții din sistemul justiției. Dezvăluirea acestor protocoale anterioare secretului l-a făcut pe prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, să declare: ‘Climatul necesar reformei s-a deteriorat datorită protocoalelor secrete dintre procuratură și serviciile de informații. Solicit autorităților române să efectueze investigații complete și imparțiale cu privire la această problemă. Românii merită o ordine de aplicare a legii cu toate autoritățile supravegheate în mod corespunzător și o independență judiciară deplină’.”, le-a scris Tudorel Toader omologilor de la Ministerele de Justiție din UE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×