Tichete de masă și salarii mai mari pentru profesori. Spor pentru solicitare neuropsihică

Tichete de masă și salarii mai mari pentru profesori. Spor pentru solicitare neuropsihicăGALERIE FOTO
Tichete de masă și salarii mai mari pentru profesori. Spor pentru solicitare neuropsihică

Profesorii primesc salarii mai mari și tichete de masă în 2019. În plus dascălii vor avea și un spor pentru suprasolicitare neuropsihică. Veniturile dascălilor urmează să crească în următorii doi ani, aşa cum prevede un acord încheiat în luna noiembrie 2018 între Guvernul României şi Sindicatele din Învățământ.

În 2019, norma de hrană din învățământ crește în limita a două salarii minime pe economie. În ce priveşte valoarea normei de hrană, față de luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrană s-ar putea mări însă cu peste 300 de lei brut lunar la salarii, cu condiţia ca bebeficiarii să aibă toate zilele lucrate.  Așa se face că suma ar putea ajunge la 4.160 de lei. Astfel un profesor cu studii superioare şi grad didactic I, cu minin 20 de ani vechime, care avea în decembrie 2018 un salariu brut de 5.049 lei, va primi de la 1 ianuarie 5.376 lei, o creștere de 327 de lei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Profesorii iau salarii mai mari, tichete de masă, dar și un spor de 10% de solicitare neuropsihică

În 2019 profesorii își rotunjesc veniturile considerabil. Pe lângă majorarea salarială acești a vor primi și normă de hrană, adică tichete de masă și vor avea un spor special de solicitare neuropsihică în valoare de 10%. “Din păcate, acest spor de 10% pentru suprasolicitare neuropsihică îl primesc doar profesorii. Acesta nu se acordă şi personalului de conducere, îndrumare şi control, deşi şi acesta are rol de predare. Prin urmare, Federaţia ‘Spiru Haret’ a trimis o scrisoare ministrului Educaţiei Naţionale prin care cerem ca acest spor să se acorde întregului personal didactic”, a declarat Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului “Învăţământ” Brăila.

Guvernul a aprobat un spor special de solicitare neuropsihică pentru profesori

Guvernul României şi liderii celor trei Federaţii Sindicale Reprezentative din Învăţământ: “Alma Mater”, FSLI şi “Spiru Haret” au încheiat un acord în luna noiembrie 2018, astfel că salariile profesorilor ar urma să crească treptat până în 2022. Astfel, profesorii vor primi până în 2020 salariul prevăzut în Legea salarizării unitare pentru 2022. Următoarele majorări sunt anunţate pentru 1 ianuarie 2020 şi 1 sept 2020.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×