Tânăr accidentat pe o pârtie din Alba, transportat la spital de un echipaj Salvamont. Video

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 18:53
Tânăr accidentat pe o pârtie din Alba, transportat la spital de un echipaj Salvamont. Video GALERIE FOTO
Tânăr accidentat pe o pârtie din Alba, transportat la spital de un echipaj Salvamont

Un tânăr de 23 de ani care s-a accidentat pe o pârtie din județul Alba a fost transportat la spital de un echipaj Salvamont. Tânărul a fost luat de pe pârtie cu o targă trasă de un snowmobil, de unde a fost preluat de o ambulanță SMURD.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că un nou echipaj al pompierilor asigură misiunile medicale la Domeniul Schiabil Șureanu din județul Alba. Sâmbătă, la scurt timp după ce a devenit operațional, echipajul s-a confruntat cu primul caz. Salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul unui tânăr de 23 de ani care schia pe pârtie și care nu și-a luat toate măsurile de siguranță, suferind un accident. Intervenția a fost una comună cu echipajul Salvamont. Salvatorii au ajuns la locul accidentului și ia-u acordat tânărului primul ajutor, după care l-au imobilizat pe o targă legată de un snowmobil.

Tânărul accidentat pe o pârtie din Alba a fost transportat la spital

După ce a fost transportat cu snowmobilul, tânărul accidentat a fost preluat de o ambulanță SMURD și dus la unul dintre spitalele din Alba Iulia pentru investigații amănunțite. A fost prima intervenție de acest gen a pompierilor care asigură misiunile medicale la Domeniul Schiabil Șureanu din județul Alba.

Accidentul a avut loc pe Domeniul Schiabil Șureanu din județul Alba
Accidentul a avut loc pe Domeniul Schiabil Șureanu din județul Alba

„Prezența echipajului SMURD din zona pârtiilor Șureanu reduce considerabil timpul de răspuns la situațiile de urgență din apropierea domeniului schiabil. Decizia deschiderii acestui punct de lucru a venit în urma unei analize care a luat în calcul numărul mare de cazuri din ultima perioadă, distanța foarte mare față de cea mai apropiată subunitate de intervenție, starea drumului de acces greu practicabil precum și pentru că zona se află în plină expansiune din punct de vedere turistic”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×